Va fi „Bătrâna Doamnă” fericită chiar de Ziua Femeii?! Haita „câinilor roșii” vrea să îi spulbere visul play-off-ului

by Sorin Haut

UTA e în cărți pentru calificarea în play-off-ul SuperLigii, performanță ce s-ar consemna în premieră de la revenirea echipei arădene în elita fotbalului românesc. E drept că trupa lui Mircea Rednic nu e la mâna ei în ultima etapă a sezonului regulat, dar are tot dreptul să spere, mai ales că și celelalte patru formații cu șanse la play-off nu au meciuri chiar ușoare. Nici UTA nu are, pentru că va juca vineri, ora 20 (direct Digi Sport 1) în fieful câinilor de la Dinamo, înfometați și ei după puncte, cu un eventual succes având șanse să scape de locul direct retrogradabil chiar înainte de play-out. Sorții și destinul au vrut ca Rednic să își înfrunte chiar în ultima rundă, în meciul primăverii pentru UTA, echipa de suflet, dar de care prin declarații ia distanță destul de mare. Ultimele răbufniri ale „Strâmbului” nu sunt privite cu ochi prea buni de dinamoviști, astfel că mâine seară se anunță un duel încins pe Arcul de Triumf, practic cu cuțitele pe masă. Ambele echipe au nevoie de victorie, dar nu este exclus ca în funcție de alte rezultate să se mulțumească cumva cu egalul, poate mai puțin Dinamo, pentru care victoria e prețioasă în lupta la salvare.

E care pe care: egalul nu mulțumește pe nimeni, ambele echipe joacă la victorie!

Nici pe UTA nu ar ajuta-o foarte mult doar un punct, pentru că atunci ar avea nevoie ca planetele să se alinieze în favoarea ei în tentativa de a prinde play-off-ul, variantă puțin probabilă. Cert e că se anunță un meci spectaculos, cu sold-out încă de miercuri, UTA urmând să fie susținută probabil de câteva sute de suporteri. Dacă la Dinamo nu sunt mari probleme de lot, croatul Kopic – un adevărat mag al revenirii roș-albe în lupta reală pentru evitarea retrogradării – recuperându-și majoritatea accidentaților, Politic și Amzăr fiind așteptați și ei să reintre cu UTA, ori titulari ori pe parcurs, Rednic are câteva bătăi de cap. Experimentatul tehnician nu se va putea baza vineri pe Diogo Rodrigues, Alexandru Tudorie, Andrei David și Albert Stahl, iar Alexandru Benga este incert din cauza unei ușoare stări gripale. Mircea Rednic a anticipat duelul de pe stadionul Arcul de Triumf:

Antrenorul UTA-ei știe secretul: Inteligență, organizare și spații puține

„Am ajuns aici cu multe sacrificii, cu eforturi din partea tuturor. Ca joc stăm bine, nu o să fie un meci ușor, e clar că Dinamo în ultima perioadă joacă și jucătorii care au venit au adus un plus, au câștigat și din punct de vedere fizic. Am văzut toate meciurile pe care le-au jucat, și-au creat ocazii și nu au înscris la câte ocazii au avut. Meciul trebuie tratat cu mare seriozitate și nu avem prea multe alternative dacă vrem să ținem de șansa noastră, trebuie să jucăm cu inteligență, bine organizat, nu trebuie să le dăm spații. Îmi pare rău că va trebui să stăm la mâna altor rezultate, dar mă bucur că totuși am reușit ca în 29 de meciuri pe care le-am avut să acumulăm 40 de puncte. Nimeni nu credea, inclusiv eu, mai ales în prima parte. Lucrurile au mers, bine, noi multe puncte am pierdut la începutul campionatului, când încă nu reușeam să facem un lot cât de cât competitiv, erau mulți jucători tineri. Ne-a fost greu la început, acolo s-au pierdut multe puncte. Acum avem șansa noastră și am vorbit și cu jucătorii, sunt montați și sunt sigur că vor fi prezenți la meciul ăsta și sper să reușim să câștigăm. Nu o să fie un meci ușor, e clar, atmosfera în care se joacă acolo, deja nu mai sunt bilete la meci. Sunt meciuri pe care orice fotbalist și-ar dori să le joace, la meciul ăsta trebuie să fim în echipă și să jucăm pentru echipă.”

Patru absențe certe la UTA, la Dinamo ar trebui să revină Politic și Amzăr!

Rednic a comentat la conferința de presă și pe marginea problemelor de lot, concluzia fiind că nu va putea alinia chiar cea mai bună formulă, Diogo Rodrigues fiind o absență importantă, asta dacă se va confirma spusele antrenorului de la UTA, care nu o dată a indus în eroare adversarii: Sunt ceva probleme, n-am scăpat de ele. Diogo are contractură, dar e riscul mare. S-a uitat doctorul și am analizat și nu vrem să riscăm. E o pierdere, pentru că el chiar a intrat bine, dar nici Trif nu a jucat rău. Deci nu va fi nici Digo, nici Tudorie, dar s-ar putea ca la meciul următor să fie prezenți. Mai este și Andrei David, dar și Stahl , iar la el lucrurile merg spre bine, își face programul la sală. Ar mai fi și Benga, care nu s-a antrenat. Are o ușoară răceală, sper să fie ok, măcar jumătate din antrenament să facă. Dacă nu, înseamnă că nu mă bazez pe el, avem nevoie de oameni care sunt sănătoși și care sunt sută la sută, ținând cont de importanța jocului. Mi-aș fi dorit ca jucătorii să fie toți apți, dar nu se poate. În atac încă nu avem prea multe soluții în afară de Kevin, care mă bucur că, din punct de vedere medical, e foarte bine”, a precizat Mircea Rednic.

Rednic nu o slăbește pe Dinamo: Chiar e o finală, vreau trei puncte!

Experimentatul tehnician susține că indiferent de ceea ce vor face Farul și Universitatea Cluj, favorite la clasările pe locurile 5-6, ultimele ce duc în play-off, el își dorește ca UTA să termine cu o victorie sezonul regulat, departe de locurile de baraj. Eu vreau 3 puncte, chiar am vorbit cu ei, e o situație puțin neplăcută. Până acum i-am tot păcălit că mai avem cinci finale, patru finale, iar asta e o finală, chiar e o finală! Important e să facem 43 de puncte și după aia play-out, dacă asta ne rămâne. E strategia pe care am făcut-o cu șase-șapte etape, opt etape sau zece etape, că au fost momente când puteam să intrăm în play-off și atunci nu ne-am blocat, nu ne-am schimbat, ci ne-am impus să facem cât mai multe puncte. O să fie o distanță între noi și locul de baraj, e suficient de important să câștigăm și după aia să vedem ce vrea Dumnezeu. Noi vrem, asta e clar, suporterii își doresc lucrul ăsta și chiar mi-a plăcut și atitudinea jucătorilor”, a mai afirmat Rednic. Așadar, rămâne să vedem dacă Bătrâna Doamnă va fi fericită chiar de Ziua Femeii, ori haita câinilor roșii îi va spulbera visul de calificare în play-off. Orice ar fi, ne așteaptă mâine seară, la aceeași oră, 20, cinci meciuri electrizante (pentru că șanse la play-off mai au alte patru echipe!) și un final de sezon regulat cum nu a mai fost în SuperLiga!

Facebook Comments