Utiștii și-au atins obiectivele în Cupă, iar acum pun tunurile pe ”U” Cluj: ”Plus de încredere pentru finalul de an”

by Sorin Haut

Laszlo Balint s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale în partida de la Mioveni, unde UTA a câștigat cu 3-0 și s-a calificat în sferturile Cupei României. Totuși, observăm un discurs mai puțin furibund și avântat, Balint fiind conștient că nu are rost să pună presiune pe jucători cu privire la parcursul din Cupă. În schimb, o ia pas cu pas, vorbește din nou de campionat și de meciul foarte important de duminică, din deplasare cu Universitatea Cluj, colegă de suferință în Superliga. Cupa rămâne obiectiv pentru primăvara anului viitor, când roș-albii au un culoar foarte bun spre finală, cu meci acasă în sferturi în fața lui FCU Craiova și apoi o eventuală semifinală cu învingătoarea meciului dintre FC Hermannstadt și Universitatea Cluj.

E o victorie importantă pentru noi din două puncte de vedere: ne asigură calificarea în ”sferturi”, dar mai presus de asta, jocul ne aduce plusul de încredere pentru acest final de an, unul deloc ușor. Mergem la Cluj, care este ca o adevărată finală pentru noi. Mi-a plăcut reacția după eșecul cu Sepsi. Se întâmplă astfel de meciuri, dar contează cum reacționăm după. În campionat, drumul este lung. Aveam nevoie de o victorie. Nu am menajat niciun jucător, chiar dacă Claudiu Keseru a acuzat niște dureri la o unghie. Una peste alta, încercăm să creștem pe acest spirit. Este important că am ținut ritmul, am avut control. Eu zic că Mioveni, dacă n-ar avea aceste probleme financiare, ar pune mari probleme echipelor mari. Au această abilitate de a se motiva când este necesar. În acest moment, principalul nostru obiectiv este meciul de la Cluj. Ne dorim, bineînțeles, să mergem mai departe în Cupă, pentru că jucăm pe propriul teren. Sigur, ne dori mai mult și de la Cupă, jucăm acasă cu FC U Craiova, o echipă care poate pune probleme și care – sunt convins – își va dori calificarea mai departe. Una peste alta, mai avem foarte multe lucruri de făcut în campionat. În primul rând, vreau să ne menținem nivelul de joc. La acest meci am avut constanță, pressing, contrapressing, am speculat bine superioritățile din flanc. E clar, avem nevoie de multă muncă și perseverență, dar și de rezultate. Sper să fim foarte eficienți în aceste două meciuri, să avem o iarnă cât se poate de liniștită, a declarat Laszlo Balint, la finalul partidei cu CS Mioveni.

Delegația UTA-ei pleacă astăzi direct spre Cluj, unde se va și antrena înainte de duelul cu „U”, de duminică, de la ora 14,30. Gazdele sunt pe locul 14 în clasament, cu 18 puncte, iar UTA are un punct mai puțin, clasându-se pe poziția a 15-a, direct retrogradabilă. Îmbucurător este că după meciul de la Mioveni nu sunt probleme de lot, plus că Isac și Rareș Pop vor fi și ei disponibili pentru duelul de pe Cluj Arena, alături de Cascini și Keseru, care au pus umărul și în meciul de aseară, din Cupă.

Facebook Comments