Utilizări mai puțin cunoscute ale laptelui

by Cristian Dobre

Utilizări incredibile ale laptelui. Laptele, o sursă de vitamine și calciu esențiale pentru sănătatea noastră, are virtuți ascunse. Există oameni care beau lapte cu dificultate, deoarece sunt intoleranți la lactoză (sau cred că sunt), dar ignoră, ca și cei care îl adoră, utilitatea acestui aliment foarte simplu. Acesta este motivul pentru care va oferim acest articol.

Laptele are multe virtuți, dar este foarte posibil să nu cunoașteți câteva dintre aceste mici trucuri neobișnuite de utilizare a acestei faimoase băuturi. De exemplu, poate fi util pentru frumusețea personală sau pentru întreținerea căminului.

O calitate excelentă a laptelui este pH-ul său aproape neutru, de aceea este mult mai util decât apa de la robinet (care este departe de a fi neutra) pentru a alina durerea după ce ai mâncat o mâncare picantă.

Iată, așadar, 14 sfaturi surprinzătoare care cu siguranță vă vor fi foarte utile.

1) Laptele calmează pielea uscată sau ușor arsă

Luați o cârpă, înmuiați-o in lapte și aplicați-o pe zona arsă timp de 15 minute. Dacă este posibil, partea afectata a corpului poate fi scufundată în lapte. Operația trebuie repetată timp de câteva ore și durerea va dispărea. Laptele este bogat în proteine ​​și este benefic pentru piele.

2) Utilizări incredibile ale laptelui. Laptele repara porțelanul deteriorat

În cazul obiectelor din porțelan cu fisuri, puteți umple o tigaie cu lapte praf lichid sau cu lapte proaspăt. Lichidul trebuie dus la fierbere, apoi temperatura trebuie redusă și obiectul trebuie lăsat la foc mic timp de 45 de minute.

3) Laptele ne ajută să lustruim obiectele din argint

Turnăm o lingură de oțet într-un pahar, adăugăm laptele pentru pana la 240 ml. Apoi, trebuie să tineti obiectele de argint timp de 30 de minute și la final clătiți totul cu apă caldă cu săpun. Apoi, ștergeți cu o cârpă moale și articolele din argint vor fi ca noi.

4) Laptele înmoaie pielea

Femeile celebre (Elisabeta I a Angliei și Cleopatra) adorau băile cu lapte. Puteți folosi chiar lapte praf în baie. Pentru a trata pielea faței, puteți amesteca laptele praf cu puțină apă sau oțet de cidru de mere, veți obține o pastă pe care o veți folosi ca mască. Trebuie lăsat să se usuce înainte de clătirea cu apă caldă.

5) Utilizări incredibile ale laptelui. Pantofi degradati

Încălțămintea degradată din piele va arăta din nou ca noua dacă folosești o cârpă înmuiată în lapte. Aplicați laptele, lăsați-l să acționeze, să se usuce și la sfârșit stergeti pantofii cu o mănușă foarte moale. Funcționează numai pentru pantofi din piele, nu încercați cu pantofi din țesătură.

6) Laptele îndepărtează petele de cerneală

Îmbrăcămintea se lasă într-un recipient care conține lapte, peste noapte; apoi o introducem în mașina de spălat. Puteți adăuga chiar și suc de lămâie. În timp ce se înmoaie, frecați hainele. Dacă pata este pe covor, trebuie să amestecați laptele cu amidon și apoi aplicați această pastă pe pată. Se lasă să se usuce și apoi se curata.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments