Utilizarea Telegram în Spania va fi suspendată

by Andreea Radu

Înalta Curte a Spaniei a dispus suspendarea serviciilor aplicaţiei de mesagerie Telegram în ţară, după ce companiile media s-au plâns că le permite utilizatorilor să încarce conţinut fără permisiune, potrivit unei surse din instanţă, transmite stiripesurse.ro. Utilizarea Telegram în Spania va fi suspendată temporar de luni, după o solicitare a firmelor media, între care Atresmedia, EGEDA, Mediaset şi Telefonica.
Judecătorul Santiago Pedraz a fost de acord să blocheze serviciile Telegram în Spania în timp ce sunt investigate acuzaţiile. Va fi responsabilitatea furnizorilor de telefonie mobilă să blocheze serviciile Telegram, a spus sursa instanţei.
Telegram nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Un purtător de cuvânt al Înaltei Curţi nu a răspuns unei cereri de comentarii.
Telegram este al patrulea cel mai folosit serviciu de mesagerie din Spania, potrivit CNMC. A fost folosit de aproape 19% dintre spaniolii chestionaţi de CNMC. Compania spune că în 2023 avea peste 700 de milioane de utilizatori activi lunar în întreaga lume.

Facebook Comments