UTA vrea să surprindă campioana, Balint anunță schimbări în primul „11”: „Să ne agățăm de orice șansă!”

by Sorin Haut

UTA abordează ultimele trei meciuri din sezonul regulat al Superligii de pe locul 15, direct retrogradabil și este destul de greu de crezut că va mai urca măcar vrei poziție înainte de play-out. Totuși, „roș-albii” își fac curaj înainte de tripla infernală CFR Cluj-FCSB-CSU Craiova și speră să ia cât mai multe puncte. Proxima partidă e cea de joi, 2 martie, ora 17, din Gruia, când UTA va da piept cu campioana en-titre și una din principalele candidate la titlu și în acest sezon, CFR Cluj. „O deplasare pe terenul campioanei nu poate fi decât foarte dificilă mai ales în condițiile în care CFR-ul în această perioadă demonstrează o creștere evidentă de formă. Noi în situația în care suntem trebuie să ne agățăm de orice șansă, indiferent cât de mică sau mare ar fi ea. Trebuie să fim conștienți că putem pune probleme, să ne luptăm pentru fiecare minge în așa fel încât la sfârșit să fim cu conștiința împăcată că am făcut tot ceea ce a depins de noi ca să obținem un rezultat bun. Avem această șansă ca structura competiției să fie de partea noastră pentru că e clar că în play-out, odată cu înjumătățirea punctelor, fiecare echipă va avea șansa ei de a se menține în prima ligă și sunt sută la sută convins că indiferent de punctele pe care le vom face în acest sezon regulat, bătăliile adevărate se vor da în play-out, spune Laszlo Balint. Trupa lui Dan Petrescu și-a încheiat aventura europeană din Conference League și se poate concentra acum pe campionat, doar că are ceva probleme de lot atât la nivel de variante U21, unde probabil se va miza pe Petrila cât și de atacanți centrali, unde au mai rămas doar trei opțiuni, Janga, Yeboah și Maglica.

Vukcevic, Cascini și Postolachi pot începe titulari în Gruia

Nu vor putea juca cu UTA doi jucători importanți pentru strategia lui Petrescu, poate cel mai constant mijlocaș central, Nana Boateng, suspendat și Bîrligea, accidentat, în vreme ce Malele a dezertat în plin campionat, invocând probleme familiale. CFR are însă destule variante, un lot numeros și echilibrat valoric și cu siguranță poate pune în teren o echipă ce are clar prima șansă în disputa cu o UTA revenită în depresie odată cu înfrângerea de acasă în fața Farului. Dincolo, Isac, Șteau și Benzar sunt accidentați, iar Batha este suspendat. Balint deține și el destule opțiuni, anunțând chiar că va face schimbări în formula de start și în lot, urmând să vedem dacă va conta pe Otele, jucător ce a semnat din vară chiar cu adversara de mâine și Roger, în jurul căruia trenează un adevărat scandal pe marginea plecării sale de la CFR și apoi a semnării contractului cu UTA. Rămâne de văzut dacă antrenorul echipei arădene va nimeri de data asta primul „11”, pentru că în precedentele partide nu a fost deloc inspirat. Probabil vor apărea în formula de start Vukcevic, pe banda dreaptă a defensivei, Cascini, la mijloc și poate chiar Postolachi, ori în bandă, ori ca și atacant central. UTA trebuie să gestioneze bine confruntarea din Gruia, pentru că duminică urmează deja meciul de acasă cu FCSB, iar unii jucători sunt la limită cu cartonașele.

„Fac modificări, pentru că au fost jucători sub nivelul lor”

Nu putem să împărțim lotul în două, nu suntem în situația celor de la CFR Cluj, care au un lot foarte numeros și foarte bine echilibrat din punct de vedere valoric. Dar, la nivelul primului unsprezece și chiar al lotului nostru vor exista schimbări. De aceea am spus tot timpul că fiecare jucător trebuie să fie concentrat în fiecare zi, la fiecare antrenament, pentru că la un moment dat va apărea șansa să arate ce poate. Iar în situația actuală a echipei, trebuie să dea absolut tot ce au mai bun în așa fel încât să putem să ne ridicăm nivelul și să încercăm să luăm din fiecare meci maxim posibil. Am face o greșeală uriașă dacă ne-am gândi la partida cu FCSB și am neglija-o pe cea cu CFR Cluj. Fac modificări pentru că la ultimele două meciuri au fost jucători care au fost sub nivelul și potențialul lor. De aceea avem un lot bun, să putem face și schimbări”, a declarat Balint.

Amintiri plăcute cu CFR, arădenii au luat un punct și în tur

Pe locul doi în Superliga, CFR Cluj este obligată să câștige meciul de joi pentru a rămâne aproape de liderul Farul și de o ține la distanță pe FCSB. De cealaltă parte, pentru UTA orice punct este prețios în condițiile date, cu adversare de play-off și mai mult candidate la titlu. În tur, UTA a încurcat-o pe CFR, remizând 1-1 la Arad chiar și cu om în minus în a doua parte a reprizei secunde, după eliminarea lui Isac, iar în 2020 și acum un an a reușit rezultate pozitive în Gruia, victorie cu 1-0 acum trei ani și 0-0 în stagiunea trecută, astfel că statistica le dă ceva speranțe arădenilor de a obține un rezultat bun. 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate