UTA vrea să stopeze seria negativă, pe Arena Naţională! Balint: “Am foarte mare încredere în echipă!”

by Sorin Haut

UTA este în depresie profundă, ca urmare a crizei de rezultate din Liga 1 ce a îndepărtat-o foarte mult de zona de play-off şi a adus-o la doar patru puncte peste locul de baraj, adică aproape de zona luptei pentru evitarea retrogradării. Cu toate astea, Laszlo Balint continuă să fie optimist şi încrezător că poate scoate echipa din această serie neîntreruptă de meciuri fără victorie. Sunt nouă la rând, iar antrenorul “Bătrânei Doamne” continuă să creadă în momentul descătuşării, doar că el poate veni prea târziu. Deşi jocul nu arată foarte rău, pe Balint nu îl ajută rezultatele, iar meciul cu Rapid este capital atât pentru UTA cât şi pentru el personal, o nouă eventuală înfrângere fiindu-i probabil fatală. Rămâne de văzut dacă tehnicianul “roş-albilor” nu a pierdut cumva şi vestiarul, după ce o parte a suporterilor l-au contestat dur la finalul meciului cu Gaz Metan, cerându-i demisia. În ciuda evidenţelor şi crizei de rezultate, Balint crede că UTA e pe un drum bun și consideră că nu trebuie schimbat nimic fundamental în felul în care își gestionează activitatea.

Balint e optimist înaintea unui meci capital: „Vom fi răsplătiţi dacă avem aceeaşi exprimare”

„Tot ce am făcut în ultimele zile împreună cu băieții a fost să ne concentrăm pe lucrurile bune, să ne menținem energia pozitivă şi încrederea în ce putem să facem, în ce fotbal putem să jucăm și cred că am reușit acest lucru, pentru că este important să mergem cu încredere la Rapid. Sunt convins că în momentul în care toate energiile vor fi canalizate către scopul nostru, vom reuși să ieșim din această perioadă mai puțin plăcută. O repet încă o dată, am foarte mare încredere în această echipă, în munca pe care o facem și sunt convins, pentru că așa este în viață, se va reechilibra totul și în momentul în care o să facem acest prim pas din această perioadă nedorită din punct de vedere al rezultatelor, va reprezenta o descătușare și această echipă își va arăta și în clasament adevăratul potențial. Eu cred că am oameni puternici în vestiar, noi la clubul ăsta am demonstrat nu o dată că avem spiritul necesar să trecem peste momentele grele, sunt convins că o vom face și acum. Nu este nicio presiune suplimentară pe jucători, pentru că până la urmă ăsta este scopul muncii noastre, ăsta este obiectivul în fotbal, să câștigi și să marchezi goluri. Eu cred că vom fi răsplătiţi dacă vom avea aceeași exprimare şi dacă vom fi perseverenți”, a spus Balint astăzi, la conferinţa de dinaintea partidei de sâmbătă, cu Rapid.

Benga ştie cât de important e derby-ul pentru suporteri: „Avem toate ingredientele să câştigăm!”

La rândul său, fundașul central Alexandru Benga este optimist că echipa va reuşi să valorifice în puncte jocul bun, iar descătuşarea va veni în faţa Rapidului, rivală tradiţională a arădenilor: „Am fost supărați după meciul cu Mediaș, deoarece ne doream să începem anul cu o victorie dar acum privim cu încredere spre viitor. Jocul ne dă speranțe că putem să câștigăm, suntem conștienți că avem lucruri de îmbunătățit, dar suntem profesioniști și tratăm cu încredere fiecare partidă. Avem nevoie doar de o victorie pentru a face acel declic, după care lucrurile să intre pe făgaș normal din punct de vedere al rezultatelor. În majoritatea meciurilor am arătat un fotbal consistent, cu foarte multe ocazii, dar suntem conștienți că ceea ce rămâne în spate este rezultatul final. Suporterii noștri au o rivalitate istorică cu cei de la Rapid, ştim că o victorie i-ar bucura foarte mult şi implicit şi pe noi. Mergem pe cel mai frumos stadion al României, pe un gazon excelent, la oră de prime time, avem toate ingredientele să facem un meci mare și să câștigăm!” Cert e că pentru toată suflarea utistă, meciul cu Rapid vine cumva la timp şi e ocazia perfectă de a face pace cu suporterii nemulțumiți de ultimele rezultate.

Se anunţă duel încins şi în tribune, ultraşii UTA-ei merg în număr mare la meci!

Fanii pun mare preț pe duelul cu giuleștenii, înfrăţiţi cu marii duşmani de la Poli Timișoara, astfel că derby-ul de sâmbătă seara se anunță foarte aprins, cu o atmosferă incendiară şi în tribune. „Un meci dificil, deschis oricărui rezultat, dar pe care-l așteptăm cu nerăbdare. Rapid este o echipă entuziastă în fața propriilor suporteri, știm acest lucru, vom juca pe Arena Națională și sunt convins că în ciuda acestor limitări în ceea ce privește audiența, va fi o atmosferă frumoasă care ne va stimula și pe noi în egală măsură. Și pentru noi este un meci special, știu că vom avea un sprijin important din partea fanilor noștri, cărora vreau să le mulțumesc că își arată atașamentul față de echipă și în aceste momente”, a mai Laszlo Balint, dorind să facă uitat cumva episodul de la finalul meciului cu Gazul, când le-a întors spatele celor din galerie. UTA pleacă spre Capitală mâine seară, cu avionul. Derby-ul Rapid – UTA, contând pentru etapa a 23-a din Liga 1, este programat pe Arena Națională sâmbătă de la ora 20, fiind transmis în direct pe posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport.

Utiştii pleacă mâine la Bucureşti, cu avionul: Otele şi Passaglia, singurii absenţi

Rapidul stă mai bine în clasament, e pe 7 şi are 32 de puncte, la doar trei lungimi de zona de play-off, în vreme ce UTA e pe 9, cu 27 de puncte. Ambele formaţii traversează o perioadă slabă, giuleştenii au doar o victorie în ultimele şapte etape, iar arădenii n-au mai câştigat de nouă runde, mai exact de trei luni, timp în care au marcat doar două goluri! În meciul tur, disputat la Arad, a fost 2-2, pentru “roş-albi” marcând doi jucători ce s-au despărţit chiar în iarnă de UTA, Hora şi Antal, în vreme ce pentru bucureşteni a înscris de două ori ex-utistul Alex Albu. Balint nu va putea conta cu Rapid pe nigerianul Otele, rămas în continuare la Debrecen, în aşteptarea vizei de intrare în România şi pe Passaglia, mijlocaşul argentinian anunţând conducerea că vrea să rezilieze contractul.

Facebook Comments