UTA vrea să spargă un alt tabu și să treacă în premieră de FC Hermannstadt, singura neînvinsă a Superligii!

by Sorin Haut

Obsedantul record negativ din deplasări, cu nicio victorie timp de aproape 11 luni, este deja istorie pentru UTA, care reușea să se impună în etapa trecută a Superligii la Botoșani, cu 2-1! Astfel că arădenii abordează cu un moral excelent meciul de pe Arena Francisc Neuman, din etapa 11-a, programat sâmbătă, ora 16:45, în fața revelației de până acum a campionatului, nou promovata FC Hermannstadt. Sibienii pregătiți de Marius Măldărășanu fac adevărate minuni în condițiile în care au fost probleme financiare pe Cibin, formând practic singura echipă neînvinsă din Superligă, locul 3, cu 19 puncte adunate în nouă meciuri! UTA e însă și ea pe val, are patru meciuri la rând fără înfrângere și ocupă loc de play-off, 6, cu 15 puncte din zece meciuri, iar Ilie Poenaru pare să fi găsit rețeta potrivită pentru a eficientiza jocul arădenilor. Cu un public mereu al 12-lea jucător și un stadion aproape plin la meciurile de la Arad, roș-albii au ocazia să spargă sâmbătă un alt tabu, pentru că din 2015, de când s-a înființat FC Hermannstadt, UTA nu a reușit să treacă de această formație, până acum bilanțul meciurilor oficiale directe fiind de două victorii sibiene și trei egaluri. Cea mai recentă partidă s-a consemnat acum doi ani, când Sibiul câștiga la Arad în play-out-ul ediției 2020/2021, cu 1-0 prin reușita lui Petrescu, dar retrograda în cele din urmă în Liga a II-a, în aceeași stagiune cele două echipe remizând în două rânduri, 1-1. Singurul succes arădean datează din 2020, într-un amical câștigat de UTA cu 2-0, goluri semnate pe atunci de C.Rus și Tescan, ambii plecați între timp de la Arad. 

Bilanț negativ cu sibienii, victorie doar într-un amical de acum doi ani

În 2017, pe când cele două evoluau în eșalonul secund, Hermannstadt câștiga duelul direct de acasă cu 2-0, pentru ca în primăvara lui 2018, UTA și Sibiul să facă iar scorul preferat, 1-1, cu gol arădean semnat de Curtuiuș. Așadar, e rost de prima victorie arădeană în meciurile oficiale, una ce s-ar dovedi foarte importantă înaintea pauzei datorate meciurilor echipelor naționale. Un bun tactician, Poenaru a analizat jocul adversarei, pe care o consideră periculoasă și imprevizibilă: „Ne așteaptă un meci important, cu o conotație aparte, împotriva singurei echipe neînvinse de până acum, din campionat. O echipă bună, dezinvoltă și imprevizibilă, care a prins încredere în urma rezultatelor bune, să vede că este bine organizată defensiv, care creează o densitate foarte mare, ca dovadă că a primit puține goluri. De asemenea, este foarte reactivă pe fază ofensivă, au contraatacuri foarte bune și schimbări de direcție în atac, per total joacă fotbal și te poate surprinde în orice moment. Au un lot echilibrat, cu jucători de calitate și câteva individualități, iar faptul că sunt în primele locuri spune totul despre parcursul lor. Nu au presiune și se simt parcă mai bine în deplasare, antrenorul lor și-a pus amprenta pe echipă și pe calea asta îl felicit pe el și staff-ul tehnic.Poenaru crede însă că secretul rezultatului de sâmbătă stă în ce va face echipa sa pe teren, dacă va reuși să confirme forma bună în care se află și momentul de încredere și moral de după victoria de la Botoșani:

Poenaru decretează: Să legăm două victorii și să rămânem pe poziție de play-off

Este foarte important cum vom fi noi la ora jocului, pentru a avea continuitate în rezultate. Suntem într-un moment bun, nu pierdem de patru etape și venim după victoria de la Botoșani, unde am dominat total prima repriză. Mă bucur că băieții răspund pozitiv la tot ceea ce le cer și că mai nou și cei care intră de pe bancă își fac datoria și aduc acel plus. Mai sunt ceva lucruri de pus la punct, dacă vorbim de inconstanța dintre reprize sau pe fază de atac, dar cel mai mult mă bucură faptul că reușim să marcăm, chiar și din faze fixe și obținem puncte importante. Meciul de sâmbătă trebuie să îl tratăm cum numai noi știm, să legăm două victorii la rând și să rămânem pe poziție de play-off, mai ales că vine pauza de două săptămâni și un plus de încredere și moral ar fi binevenit. Atitudinea și starea de spirit a echipei sunt total schimbate în bine, băieții au entuziasm și încredere în ei, trebuie să facem orice pentru a câștiga cele trei puncte!”, a spus antrenorul UTA-ei la conferința de presă de astăzi, de dinaintea partidei cu FC Hermannstadt.

Otele – suspendat, primul 11 de la Botoșani?! Patru ex-utiști în lotul Sibiului

Un alt aspect îmbucurător este că nu sunt probleme medicale la nivel de lot, doar Otele urmând să absenteze, dar din cauza unei suspendări pentru cumul de cartonașe galbene. Interesant e că din lotul sibienilor fac parte patru foști utiști, Alexandru Oroian, Valentin Buhăcianu, Ioan Hora și Călin Popescu. Ei întorc armele împotriva arădenilor după ce primii trei erau în 2021 în efectivul UTA-ei în meciul cu Hermannstadt, din sezonul regulat. Hora și Buhăcianu au fost rezerve pentru UTA și în meciul direct câștigat de sibieni cu 1-0, din play-out-ul de acum două sezoane, din primăvara lui 2021. Brașoveanul Popescu a avut o scurtă aventură la Arad, de doar trei luni, despărțindu-se de Bătrâna Doamnă la final de 2020, după ce în octombrie bifase trei minute și cu Hermannstadt, în acel 1-1 din etapa a șaptea. La UTA, Poenaru nu ar trebui să facă mari schimbări în formula câștigătoare de la Botoșani, cu toate că Anton și Ubbink emit pretenții serioase la tricourile de titulari, cei doi luând loc doar pe bancă în duelul de runda trecută, din Moldova. 

 

 

 

 

 

Facebook Comments