UTA vrea să lege a doua victorie la rând în Liga 1, dar „trebuie să menţinem nivelul de concentrare şi atitudine”

by Sorin Haut

Victoria preţioasă cu CS Universitatea Craiova, scor 1-0, a propulsat-o din nou pe UTA în zona de play-off a Ligii 1, mai exact pe locul 6. Opt puncte au strâns arădenii în cinci etape, tot atâtea câte au adunat alte două formaţii cu pretenţii mai mari, precum FCSB şi Farul. Bilanţ destul de bun, având în vedere că Iacob şi colegii săi au scăpat deja de trei adversare cu mari şanse la play-off, cele două amintite mai sus, plus Botoşaniul. Iar programul din următoarele două etape este accesibil, motiv pentru care „roş-albii” vor să profite din plin pentru a rămâne în plutonul fruntaş. Urmează, duminică, al doilea meci acasă consecutiv, iar UTA vrea ca la final să se bucure la fel ca şi cu oltenii, pentru a lega două victorii la rând. Antrenorul Laszlo Balint avertizează însă că FC Voluntari este o echipă imprevizibilă şi dacă nivelul de concentrare şi de atitudine nu vor fi la fel ca etapa trecută, îi va aştepta un meci complicat.

Balint: „Întâlnim un adversar imprevizibil, victoria ar fi importantă pentru perspectivă”

Ne aflăm în faţa unui meci în care calculele hârtiei ne indică pe noi favoriţi, tocmai de aceea am discutat mult în această săptămână cu jucătorii pentru a gestiona mental pregătirea acestui joc. Este clar că trebuie să menţinem nivelul de concentrare, atitudine şi motivaţie, pentru a reuşi să practicăm un joc bun, care la final să ne permită să obţinem cele trei puncte. Întâlnim un adversar imprevizibil, cu jucători de experienţă în aproape fiecare compartiment, precum Tamaş, Raţă, Nemec sau Lorant Fulop, ultimul un transfer foarte reuşit în opinia mea pentru cei de la Voluntari. De asemenea, e nevoie să păstrăm această linie de echilibru, să ne debarasăm de victoria cu Craiova, după care ne-am bucurat şi să ne focusăm cu foarte mare atenţie pe acest meci. Cred că am demonstrat până acum, chiar şi cu echipe cu pretenţii justificate de play-off, că putem juca un fotbal bun, de angajament şi că putem progresa în toate compartimentele. Avem capacitatea de a creşte pe momentul de atac poziţional, dar pe de altă parte trebuie să fim foarte atenţi în special la fazele fixe în apărare, aspect care m-a nemulţumit în amicalul cu Crişul. Cei de la Voluntari sunt periculoşi pe aceste momente şi va trebui să ne concentrăm mai mult, dar nu doar pe aceste faze, ci în general pe tot parcursul jocului”, a spus Balint la conferinţa de presă de dinaintea partidei de duminică, ora 18:30, de pe Francisc Neuman, contând pentru etapa a şasea a Ligii 1.

Croatul Medjimorec este indisponibil, dar există „soluţii, avem un lot echilibrat”

Tehnicianul echipei arădene a spus nu o dată că este mulţumit de lot şi de soluţiile pe care le are la dispoziţie, astfel că nici schimbările în primul „11”, de la o etapă la alta, nu ar trebui să ridice mari probleme: „Avem un lot echilibrat atât numeric cât şi valoric, sunt soluţii suficiente şi toată lumea din vestiar este concentrată la maxim pe ceea ce avem de făcut. Aţi văzut şi cu Craiova că cei care au venit de pe bancă au adus un plus evident în joc şi aşa sper să se întâmple şi duminică. Vor fi probabil ceva schimbări, Vinko (n.n. Medjimorec) este indisponibil, Tudor Călin continuă să se recupereze după accidentare, Florin Ilie este bine medical şi va fi pe bancă. Statistica este prea puţin importantă în acest moment (n.n. UTA a marcat doar o dată cu Voluntariul, în cele trei meciuri din sezonul trecut, de două ori 0-0 şi o dată victorie cu 1-0, cu gol marcat de Erico, la ultima fază!), o a doua victorie la rând ar fi importantă pentru moral şi perspectivă, pentru că ne-am menţine în primele şase locuri.”  În ceea ce priveşte susţinerea publicului, Balint se declară pur şi simplu sedus de atmosfera creată de suporterii UTA-ei, deşi o ştia încă de pe vremea când evolua aici în calitate de jucător:

Utiştii aşteaptă o nouă asistenţă numeroasă, în prima zi s-au dat doar..700 de bilete

Sper şi îmi doresc să avem un stadion plin, în limita capacităţii permise la ora asta şi sunt sigur că ne vom bucura din nou de o atmosferă unică, aşa cum numai fanii noştri o pot face. Iar la final să ne putem bucura de o nouă victorie.” Cert este că UTA are în jur de 3.000 de abonaţi, care teoretic ar trebui să fie în tribune şi duminică, iar în prima zi de vânzare a biletelor pentru confruntarea cu ilfovenii, s-au epuizat 700 din cele 5.600 disponibile. Suporterii mai au însă posibilitatea să obțină accesul la confruntarea cu Voluntariul și în următoarele zile: astăzi, în intervalul orar 15-19 și sâmbătă, între orele 10.00-13.00, respectiv 18.30-21.00. Evident, online biletele se pot achiziționa la orice oră din zi și noapte. Plus că sunt disponibile în continuare şi abonamente, care se pot putea achiziționa astăzi, între orele 15:00 și 19:00 și sâmbătă 10:00-13:00 și 18:30-21:00. (foto: UTA Arad, facebook)

Facebook Comments