UTA vrea să înceapă bine play-out-ul, în fața unei Voluntari disperată după puncte

by Sorin Haut

Ușor dezamăgită după ratarea accederii în Top 6, UTA începe luni, ora 17:30, play-out-ul din SuperLiga în fața penultimei clasate, FC Voluntari. Mircea Rednic a prefațat  meciul cu formația ilfoveană, care l-a numit recent pe Florin Pârvu pe banca tehnică: „Întotdeauna când se schimbă antrenorul va fi o reacție pozitivă. Cu siguranță, cei care nu au jucat vor intra cu dorința să demonstreze. E clar că o să fie un meci greu. Ei au jucat în sistemul cu trei fundași centrali, dar acum au probleme, nu știu care o să fie al treilea fundaș central. Poate și de aceea l-au ales pe Florin Pârvu, ca să nu schimbe foarte mult, Petrolul tot timpul a jucat cu trei fundași centrali, Voluntariul la fel, mai puțin cu Dică, care a jucat cu patru, dar n-a avut rezultate. La ultimul meci a jucat cu trei fundași centrali, a încercat și el și a fost un rezultat bun cu U Cluj.” UTA își dorește să rămână departe de zona retrogradabilă, iar un debut cu dreptul în play-out e important: „Începutul de play-out e foarte important, avem două meciuri acasă și o deplasare la U Cluj, vreau ca toată lumea să fie alături de echipă. Normal că e foarte important, aici când câștigi un meci, rămâi acolo sus și noi, echipa, ne dorim asta. Dacă pierzi un meci, deja începi să tremuri și nu mai vreau să avem emoțiile pe care le-am avut” a declarat tehnicianul. UTA are ceva probleme de lot: Răzvan Trif s-a ales cu o ruptură musculară și va lipsi câteva săptămâni de pe gazon, iar Joao Pedro acuză dureri la nivelul mușchilor inghinali:

Probleme de lot în ambele tabere, dar mai mari la oaspeți: Pârvu trebuie să improvizeze în apărare

„Morar, Fabry și Omondi nu prea s-au antrenat. Au răcit după meci și au stat acasă. Au început cu o ușoară alergare de acomodare și sper să intre în programul echipei. Pe Pedro l-am protejat, dar se va antrena. Luckassen joacă în ultima perioadă cu infiltrații. Trif e accidentat, așa că îl forțăm pe Diogo să se recupereze, chiar dacă nu e sută la sută, e singura șansă să avem fundaș stânga”, a spus Rednic. Voluntari are probleme de lot și mai mari: Armaș și Turda sunt accidentați și incerți, iar Cristian Paz și Ricardinho suspendați. Singurul fundaș central de meserie apt 100% rămâne Matricardi. Dar, ilfovenii mai au absențe și la mijlocul terenului, pe Vadim Rață și în atac, pe Andrei Dumiter. Așadar, Pârvu va trebui să inventeze în primul rând o defensivă pentru meciul de la Arad:  „Din punctul meu de vedere, situația poate fi remediată și prima noastră oportunitate este la primul meci din play-out, prima finală, la UTA. Cum le-am spus și lor în vestiar, nu mai avem timp să ne mai plângem de ceva, în acest moment este luptă, este război și mergem cu încredere”, a spus noul „principal” al celeștilor de lângă București.

Rednic cere susținere din partea suporterilor, va arbitra la centru…ilfoveanul Marcel Bîrsan

UTA și FC Voluntari s-au întâlnit de trei ori în acest sezon, iar ilfovenii nu au înscris până acum niciodată. Primele două partide, la Arad în turul campionatului și la Oradea în Cupă, s-au încheiat cu scorul de 0-0, iar utiștii s-au impus cu 1-0 pe stadionul „Anghel Iordănescu” în returul din Superligă. Comisia Centrală de Arbitri l-a delegat la acest meci pe…ilfoveanul Marcel Bîrsan, „central” ce o „fluieră” în premieră stagională pe „Bătrâna Doamnă” la Arad, după ce a prins-o în deplasările de la Sfântu Gheorghe și Iași. În ambele gazdele s-au impus cu 1-0.  La meciul de luni, ce consemnează debutul în play-out al celor de la UTA (20 de puncte) și Voluntari (14 puncte), Bîrsan va fi ajutat la cele două tușe de concitadinul Radu Ghinguleac și lugojanul Raul Ghiciulescu, iar dintre cele două bănci de sătmăreanul Florin Mazilu. În Camera VAR se vor afla Viorel Flueran, din Craiova și Alexandru Filip, din Constanța. Va nota prestația arbitrilor orădeanul Octavian Șovre, iar observator din partea LPF e brașoveanul Marian Ivan.

 

Facebook Comments