UTA vrea să cucerească Bănia, la finalul sezonului regulat din Superligă: „Avem argumente pentru un rezultat bun“

by Sorin Haut

Echipa pregătită de Laszlo Balint a prins din nou încredere după victoria entuziasmantă din meciul cu FCSB, deși putem vorbi la acel joc de doar o umbră a formației ce are ca obiectiv titlul de campioană! Cele trei puncte au fost însă uriașe pentru roș-albi, care au și urcat un loc în clasament, scăpând la golaveraj de zona direct retrogradabilă. Succesul de runda trecută a fost însă arhivat și pe UTA o așteaptă un meci cel puțin la fel de greu, pe terenul celor de la CS Universitatea Craiova, echipă de play-off, clasată pe locul 5 și cu șanse de a prinde careul de ași în cazul unei victorii în meciul de vineri, ora 20:30. Este ultima partidă a sezonului regulat, iar o victorie în plus ar fi importantă pentru ambele echipe, oltenii ar reintra cu șanse bune în calculele pentru titlu, iar arădenii s-ar apropia de echipele din fața lor, cu ceva șanse chiar de a trece peste Hermannstadt, dar asta doar în cazul unei victorii în Bănie și a unei înfrângeri a sibienilor acasă, în fața lui FCU Craiova. Așadar, un meci cu miză importantă pe stadionul Ion Oblemenco, pe care Balint – fost antrenor al Craiovei în debutul acestui sezon – îl vede accesibil:

Balint: Un egal nu ne-ar ajuta, să fim la același nivel ca în meciul cu FCSB

Avem argumente pentru un joc bun și un rezultat bun. Un egal nu ne-ar ajuta. Mergem 100% hotărâți să luăm toate punctele, conștientizând valoarea adversarului și faptul că vom juca pe stadionul lor, unde ei în acest sezon au avut evoluții bune și foarte bune. Trebuie să avem același nivel de determinare și concentrare ca în meciul cu FCSB. Universitatea Craiova este o echipă puternică, cu jucători importanți în toate compartimentele, în care s-au investit mulți bani. Spre exemplu Ivan, jucător care cu execuții și căruia dacă îi dai spații poți avea probleme. E important ce vom face noi din punct de vedere colectiv, pentru că s-a demonstrat etapa trecută că dacă suntem bine din acest punct de vedere, putem bate pe orice.“ Meciul este unul cu o încărcătură ceva mai specială din perspectiva antrenorului UTA-ei. Deși a început campionatul ca tehnician al Craiovei lui Rotaru, Laszlo Balint nu a convins în Bănie și a revenit între timp la Arad. Acum își întâlnește fosta echipă pentru prima oară de la plecarea sa:

Benga și Otele sunt luați în calcul. Vukcevic și Ubbink – absenți la Craiova!

Sunt concentrat 100% pe ceea ce am de făcut la UTA. Universitatea Craiova este un capitol din cariera mea, dar nu le amestec, nu are nimic de-a face cu ce se va întâmpla vineri seara pe teren. Se vor întâlni Universitatea Craiova și UTA. Cunoscându-i personal pe unii dintre jucătorii adverși, sunt anumite detalii care le vom transforma în informații care vor merge către echipă. Respect clubul Universitatea Craiova, oamenii din conducere, chiar dacă amărăciunea acelei îndepărtări a fost greu de uitat“, a afirmat Balint. La nivel de lot, veștile nu sunt chiar atât de proaste cum păreau după meciul cu FCSB, în sensul că Benga și Otele, ieșiți accidentați etapa trecută, s-au refăcut și sunt luați în calcul pentru deplasarea de la Craiova. În schimb, Vukcevic rămâne indisponibil, iar olandezul Ubbink este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. (foto: playsport.ro)

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate