UTA U17 s-a calificat în semifinalele Ligii Elitelor, iar duminică primește vizita lui FCSB

by Sorin Haut

Liga Elitelor U14

Echipa antrenată de Mircea Aslău a obținut toate punctele din duelul cu Minaur Baia Mare, pe care i-a învins cu 2-1. Arădenii au marcat cele două goluri în prima repriză prin Burta și Benea, iar scorul pauzei a fost 2-0. Primul unsprezece a fost alcătuit din Pasquale – Părtan, Popov, Benea, Oraș, Buțiu, Achim, Burta, Pelău, Aslău, Istrate. Pe parcurs au mai intrat Terpea, Pantea, Muntean, Cean și Toma. Roș-albii ocupă în acest moment locul 7 în seria 5 a Ligii Elitelor U14, iar etapa viitoare vor juca în deplasare la Academia de Fotbal Viitorul Cluj.

Liga Elitelor U15

În play-off-ul Ligii Elitelor U15, UTA s-a impus cu 4-2 pe terenul liderului, Universitatea Craiova, după ce la pauză gazdele conduceau cu 1-0. Golurile arădenilor au fost marcate de GhermanPiciorușIle și Spătariu. Dinu Donca și Alex Nistor au ales să înceapă meciul cu Șuli – Drăgușin, Gherman, Sabău, Mărgan, Antochi, Sherzad, Ile, Dogan, Barbu, Picioruș. Au mai jucat Căilean, Spătariu, Tănăsie, Zachar și Baeșu. Echipa noastră încheie astfel play-off-ul pe locul secund cu 51 de puncte, însă nu se califică în faza finală a competiției, acolo unde merge cel mai bun loc 2 din cele trei serii de play-off. Seria a doua e cea care trimite ocupanta locului secund, iar aceasta e Farul Constanța cu 52 puncte.

Liga Elitelor U16

UTA a pierdut la limită ultima partidă din Play-Off-ul Ligii Elitelor U16. Arădenii au jucat la Universitatea Craiova, iar partida s-a încheiat cu victoria gazdelor, 2-1. Pentru arădeni a marcat Tolcea. Sandu Gaica, Adi Ungur, Costel Bogoșel și Radu Mărginean au aliniat următorul unsprezece: Cioară – Glevan, Ancateu, Bărbat, Berar, Hodoșan, Corchiș, Păduraru, Burcă, Tolcea, Iancu. Au mai jucat Cismaș, Bokșe, Vălean, Mercea și Donca.

Liga Elitelor U17

Formația pregătită de Mihai Petcuț și Costel Bogoșel a terminat pe locul 2 după remiza cu 3-3 de la Miercurea Ciuc. Chiar dacă învingeau, nu puteau face rocada cu Univesitatea Craiova, ocupanta locului întâi, deoarece oltenii au învins cu 2-1 pe CFR Cluj. Ultima reușită a UTA-ei a fost un autogol ”reușit” de gazde, iar cele două goluri înscrise de arădeni poartă semnătura lui Huc și Dragoș. Cei doi antrenori au ales să înceapă meciul cu Pleșca – Nițu, Marinescu, Groza, Ștef, Leca, Indreica, Șiclovan, Calotă, Crainic, Huc. Pe parcurs au mai intrat Dragoș, Baba, Centye, Felea și Măgulean. Duminica viitoare, roș-albii vor juca pe teren propriu cu FCSB în prima manșă a semifinalei Ligii Elitelor U17.

Liga de Tineret

Băieții antrenați de Marius Ciubăncan și Sorin Botiș au învins în deplasare la LPS Bihorul Oradea cu 5-2, în ultima etapă din play-out-ul Ligii de Tineret. Arădenii au marcat prin Bărbat (2), Vâlcu, Kyrychenko, Joldea. UTA a început meciul cu Lungu – Purdescu, Joldea, Murgu, Hara, Hodoșan, Curtuiuș, Vâlcu, Olăroiu, Băloi, Kyrychenko. Au mai intrat Neag, Bărbat, Tolcea și Corchiș. 

UTA – FCSB, în semifinala Ligii Eitelor la U17, duminică, ora 11, pe arena Motorul

Duminică, de la ora 11, UTA va juca împotriva celor de la FCSB în prima manșă a semifinalei Ligii Elitelor U17. Arădenii s-au calificat în această fază a competiției după ce au terminat play-off-ul pe poziția secundă, însă meritul calificării nu poate fi pus la îndoială. 

Am început campionatul cu două înfrângeri și am plecat un pic cu frică, dar pe parcurs am reușit să ne revenim și până la urmă am ajuns acolo unde ne-am dorit cu toții, să fim între primele patru din țară. Ne-am calificat meritat, având în vedere că am bătut de două ori Craiova și am luat multe puncte din duelurile cu Universitatea Cluj, Ripensia, CFR Cluj sau Miercurea Ciuc. Am obținut rezultate care clar ne fac să fim acolo. Din păcate, am pierdut opt puncte cu echipele din play-out”, a concluzionat pe scurt acest sezon, Mihai Petcuț, antrenor al echipei UTA U17, alături de Costel Bogoșel.

Nu va fi prima întâlnire între roș-albi și formația din capitală din acest sezon, pentru că FCSB și UTA s-au mai duelat o dată luna trecută. Vorbim aici despre duelul din semifinalele Cupei Elitelor U17, câștigat de FCSB la limită, scor 2-1, pe data de 3 aprilie. Referitor la întâlnirea de duminică, Mihai Petcuț a spus că ”meciul de cupă ne-a arătat că FCSB este o echipă foarte bună și va fi un meci de care pe care. Sperăm ca noi să fim mai buni și să jucăm finala mare. Dacă facem un joc bun duminică și câștigăm, putem merge la București cu prima șansă”. Partida va avea loc pe ”Motorul” și accesul este gratuit.

Facebook Comments