UTA trebuie să ia punctele, dar vrea să facă şi spectacol cu Mediaşul: „Să marcăm repede şi să ne facem meciul simplu”

by Sorin Haut

UTA are o misiune uşoară sâmbătă, ora 12, în faţa tinerei formaţii de la Gaz Metan Mediaş, virtual retrogradată din Liga 1. Antrenorul Ionuț Badea a prefațat astăzi partida contând pentru etapa a treia din play-out-ul Ligii 1, încercând să ţină pe cât posibil nivelul de concentrare al echipei arădene la cote măcar decente. „Întâlnim o o echipă foarte tânără, care nu mai are nimic de pierdut. Sunt o echipă capabilă de pressing şi contraatac, însă duelurile individuale sunt de partea noastră. Pentru noi sunt trei puncte importante, pe care trebuie să le luăm, iar ca şi un bonus vrem să facem și spectacol, pentru a ne putea bucura suporterii. Trebuie să marcăm repede şi să ne facem meciul simplu, importantă este atitudinea, indiferent de valoarea adversarei.” Unul dintre cei mai în formă jucători ai UTA-ei, nigerianul Philip Otele este optimist şi dornic de a marca din nou: „Toată lumea este motivată, ne uităm la clasament și vedem că suntem încă într-o poziție bună, nu ne gândim decât la cele trei puncte. Întreruperea a venit bine, pentru că am putut să ne regrupăm mental după meciul de la Botoșani. Suntem foarte concentrați.”

Badea nu îşi menajează jucătorii: „Nu sunt aici să îi ţin în zona de confort”

Chiar dacă UTA va înfrunta o echipă mult inferioară, Badea anunță că nu se pune problema de a menaja jucători sau de a aborda meciul cu tineri, care au prins mai puţine minute în acest sezon:  „Nu sunt aici să menajez jucătorii, să dau minute sau să țin jucătorii în zona de confort. Este un meci diferit ca abordare, dar importanța rămâne. Dacă veți vedea un jucător care nu joacă, sunt alte motive în spate, nu că vreau să-l menajez.” Totuşi, internaționalii UTA-ei care au jucat 90 de minute la mijlocul săptămânii, David Miculescu și mai ales Rolandas Baravykas, integralist și în precedentul amical al Lituaniei, acuză uşoare stări de oboseală. Croaţii Medjimorec și Dangubic, ambii în recuperare după accidentări, s-au antrenat cu echipa în această săptămână și au șanse de a prinde măcar banca. Tot cu echipa s-a antrenat și Ongaro, doar că atacantul canadian a resimțit dureri la ultimul antrenament şi ar putea ieşi din calcule.

Oră de matineu, vreme potrivnică, dar utiştii îi aşteaptă pe suporteri alături…

Meciul cu Gaz Metan a fost programat la o oră aproape de matineu, total neobişnuită pentru Liga 1, însă conducerea clubului a găsit soluţia pentru a umple cât de cât stadionul şi la acest meci. S-au pus în vânzare bilete combo, la pachet cu disputa împotriva Rapidului, de săptămâna viitoare. Rămâne de văzut câţi spectatori vor fi prezenţi sâmbătă, pe Arena “Francisc Neuman”, mai ales că vremea nu va fi deloc prietenoasă pentru un început de aprilie, anunţându-se doar 12-13 grade şi ploaie la ora jocului. Cert e că UTA, doar locul 10 în clasament, cu 23 de puncte, trebuie să câştige pentru a mai avansa în clasament, adică acolo unde îşi doreşte, pe primele două poziţii de play-out.

 

Facebook Comments