UTA ţine aprinse speranţele ieşenilor şi încă nu e salvată! Furioşi, suporterii s-au strâns la stadion

by Sorin Haut

Aproape salvată de la retrogradarea din Liga 1, după victoria cu Astra, UTA nu se dezminte şi continuă să joace ruşinos pe teren propriu. Dacă figuraţia cu Hermannstadt a adus multe critici şi tensiune, după înfrângerea de astăzi cu ultima clasată, venită la Arad fără zece jucători, suporterii sunt scandalizaţi şi furioşi. A fost 1-2 cu Poli Iaşi, după o primă repriză incredibil de slabă a formaţiei lui Balint. De altfel, utiştii sunt acuzaţi din nou de non combat şi jocuri necurate cu pariuri, iar ultraşii şi-au anunţat prezenţa la stadion, după meci! Primul luat în colimator a fost, evident, antrenorul Laszlo Balint, care a ieşit să discute cu fanii supăraţi, spiritele fiind destul de încinse. Un nou meci de uitat, despre care ne rezumăm să relatăm doar golurile. Căci altceva nu merită. În minutul 28, Passaglia a trimis un șut-centare din lovitură liberă de pe dreapta, nimeni nu a intervenit, iar mingea s-a scurs în poarta lui Iacob. S-a făcut 0-2 după doar patru minute, când Vorobjovas a faultat în careu, iar Popadiuc a marcat de la punctul cu var! 

Incredibil: o nouă figuraţie, cu o Poli Iaşi venită decimată la Arad! 

UTA a reușit să reducă din handicap în minutul 65, când Roger a aruncat o minge în careu, Antal a prelungit până la Hora, care a împins-o în poartă: 1-2. Final ruşinos pentru arădeni, care deşi au şanse mari să se salveze, au reuşit să îşi înfurie la culme suporterii, scârbiţi de aceste evoluţii catastrofale pe teren propriu. Practic, UTA a pierdut acasă, în play-out, în faţa ultimelor două clasate, Hermannstadt şi Poli Iaşi, care mai au şanse teoretice să prindă un loc de baraj. UTA coboară pe locul 10, cu 28 de puncte şi încă are emoţii pentru evitarea unui loc de baraj. Dacă rezultatele indirecte nu o vor ajuta, s-ar putea să mai aibă nevoie de puncte în ultimele două etape, acasă cu Gaz Metan şi apoi, în deplasare la Voluntari. 

Formaţii:

UTA: Iacob – Peteleu, Erico, Fl. Ilie, Shliakov – Miculescu (Antal), Vorobjovas, Hora (Bustea), D. Rusu – Roger – Buhăcianu (C. Rus)

Poli Iaşi:  Brânză – Cană, De Iriondo, Baxevanos, Onea – Passaglia, Gaitan – Platini, Vanzo, Popadiuc (F. Cristea) – Zajmovic.

Arbitri: M. Bârsan (București) – la centru, O.Șovre (Oradea) și M. Marchidanu (Brăila). Observator FRF: M. Salomir (Cluj).

Facebook Comments