„Bătrâna Doamnă” stă pe un butoi cu pulbere: probleme peste tot înainte de meciul cu giuleştenii!

by Sorin Haut

UTA nu a început deloc bine noul an, iar primele semne au apărut încă din Antalya, acolo unde a pierdut două amicale şi s-a chinuit cu nişte anonimi din Gabon. Cu cei din conducere mai mult spectatori la campania de achiziţii, impresarul Apostu nu s-a mişcat repede, pentru că trei din transferuri s-au făcut târziu, iar deocamdată nu a confirmat nici unul din jucătorii nou veniţi, deşi au fost prezentaţi cu mare fast. Dacă în alte părţi, noile achiziţii confirmă din prima şi nu au nevoie de adaptare, la UTA se caută tot felul de alibiuri. Mai mult, nigerianul Otele nici nu a apucat să fie în lot în meciul cu Mediaşul, pentru că nu avea viză de intrare în România, el antrenându-se separat, în Ungaria. Dar problemele au apărut parcă din senin şi în compartimentul defensiv, apoi şi în afara terenului. Deşi UTA a excelat în general în apărare, de la promovare încoace, iar Benga, Erico şi Medjimorec, în orice combinaţie, formau tandemuri de fundaşi centrali închegate şi bine articulate, din iarnă a apărut tânărul Dima, pe care Laszlo Balint l-a preferat în centrul defensivei. Nu ştim exact motivele, dar e clar că antrenorul şi-a asumat riscuri când l-a debutat pe acest jucător pe un post de mare responsabilitate. Auzim că ar fi mai bun la construcţie, din zona centrală, ceea ce nu prea s-a văzut la debut, plus că principala calitate a unui fundaş central e să nu greşească. Iar chiar la primul meci ca titular, Dima a comis-o decisiv, având o mare parte de vină la reuşita lui Vlad Morar, când a respins cu capul într-o zonă total „interzisă”. Lăsând la o parte meciuri amicale, poate era mai bine ca acest jucător să fie introdus treptat în echipă şi nu ca titular, mai ales că UTA îşi juca poate una din ultimele cărţi la play-off, în meciul cu Gaz Metan. Apoi, ni s-a ascuns probema cu argentinianul Passaglia, Balint nesuflând o vorbă despre absenţa lui în meciul din etapa trecută, la conferinţa de dinaintea partidei. Deşi, se ştia de ceva timp că sunt probleme cu mijlocaşul sud-american, căruia i s-a făcut subit dor de casă şi ar vrea rezilierea contractului.

Balint a destabilizat centrul apărării, Dima şi Passaglia – enigme greu de desluşit…

Ne este greu să credem, totuşi, că doar acesta este motivul supărării lui “Passa” şi nu alte chestiuni de ordin interior, dar e clar că Balint are probleme de tot felul în echipă. Conducerea clubului solicită despăgubiri financiare de la Passaglia pe motiv că s-a investit în el şi nu vrea să îl lase liber, cel puţin până pe 14 februarie, când se încheie campania de transferuri. Cel mai probabil, el va sta în tribune la meciuri sau va fi chiar exclus din lot, fiind nevoit să se antreneze cu juniorii. Asta dacă nu cumva apar noutăţi de ultimă oră şi revine la sentimente mai bune. Apoi, o problemă în plus este brazilianul Roger, care nu prea mai dă randamentul scontat (n.n. a jucat slab cu Gazul, la fel ca în ultimele meciuri) şi nu ştim exact ce motivaţie mai are, în condiţiile în care ar putea pleca încă din această iarnă la CFR Cluj, el fiind acontat de campioană de la 1 iulie. Şi, totuşi, Balint l-a preferat titular, asumându-şi de asemenea riscuri. Astfel, UTA nu are acum dubluri chiar cum şi-ar dori pe posturile de fundaş dreapta şi mijlocaş central, unde spunem noi că Passaglia era cel mai valoros jucător în acea zonă de “box-to-box” – de unde lipseşte Vorobjovas, chinuit de prea mult timp de accidentări. Iar ca o “cireaşă pe tort”, Balint şi-a pierdut şi sprijinul unei importante părţi a suporterilor, care nu-l mai susţin, iar asta s-a văzut la finalul meciului cu Gaz Metan, când a fost huiduit şi i s-a cerut demisia.

Relaţia cu fanii a luat foc, va ţine sau nu antrenorul cu dinţii de scaun?!

Balint a făcut apoi un gest laş şi nedemn, cum l-au numit chiar fanii din peluză, întorcându-le spatele celor din galerie, deşi aceştia l-au sprijinit necondiţionat în alte multe momente grele. Pe motiv că ar fi fost înjurat, a dat din mâini a lehamite şi relaţia cu suporterii este şi ea foarte aprinsă şi încordată. Aşadar, probleme mari înaintea meciului de la Rapid, posibil chiar decisiv şi pentru soarta antrenorului de la UTA, căruia îi reamintim că are condiţii şi lot să se bată la play-off şi nu să caute scuze sau să se laude că nu va ajunge pe ultimul loc sau la retrogradare. Sperăm să fie om de cuvânt în caz că vine al zecelea meci la rând fără victorie şi să nu ţină cu dinţii de scaun, pentru că oriunde în lumea asta, rezultatele vorbesc pentru un antrenor. Apele nu sunt chiar limpezi nici la Rapid, aşa că derby-ul de sâmbătă seară, la oră de prime-time, se anunţă foarte atractiv din multe puncte de vedere, dar tot ce va conta e rezultatul final.

Facebook Comments