UTA simte „miros de sânge“ la FCSB și vrea să dea lovitura pe Arena Națională: „Să fim agresivi și deciși, putem juca mai bine ca și cu CFR!“

by Sorin Haut

UTA se deplasează duminică pe cel mai mare stadion al țării, Arena Națională, unde va da piept cu suferinda FCSB, echipă rănită serios după rușinea din Conference League, unde a bifat un umilitor 0-10 la general, cu danezii de la Silkeborg! Doar că în Superliga e alt nivel, iar aici echipa lui Dică are pretenții mult mai mari și lot pentru a se bate pentru play-off și apoi chiar la titlu. Doar că, momentan, roș-albaștrii sunt abia pe locul 12 în clasament, cu 14 puncte dar și două meciuri mai puțin disputate decât UTA, aflată la două lungimi deasupra adversarei, pe un intermediar loc 10, cu 16 puncte. Arădenii vin după o impresie bună lăsată în compania campioanei CFR Cluj, pe care au blocat-o luni la Arad, cu acel 1-1, evoluție ce trebuie confirmată și în fața FCSB-ului, mai ales că bucureștenii trec printr-un moment greu și sunt și obosiți și cu moralul la pământ după meciul de joi, din Europa. Asta deși Dică i-a menajat pe Dawa, Tamm, Coman și Radunovic, plus că Omrani și Nikolov, fără drept de joc în Conference League, intră și ei în calcule pentru meciul cu echipa arădeană. De remarcat și că utiștii îl vor înfrunta duminică pe fostul lor coleg, David Miculescu, aflat acum la FCSB. Antrenorul UTA-ei, Ilie Poenaru, nu se lasă adormit de dubla catastrofală a FCSB-ului cu Silkeborg, așteptându-se la un meci foarte greu:

Patru absențe certe, olandezul Ubbink poate fi recuperat

Nu putem să-i analizăm doar după meciul cu danezii. Analiza cea mai importantă este cea a meciurilor din campionat, unde joacă altfel. Cu noi vor apărea aproape sigur Omrani, Coman, Dawa, Tamm, jucători care nu au evoluat cu Silkeborg. Sunt două competiții diferite, sunt sigur că după meciul de joi vor avea reacție, vor face orice posibil să câștige meciul și vor pune presiune mare. FCSB are calitate ofensivă foarte bună. Dacă mergem doar să ne apărăm vom avea probleme. Trebuie să fim organizați și responsabili, să jucăm la fel ca și în meciul cu CFR sau, de ce nu, poate și mai bine, o putem face. Avem încredere și entuziasm după meciul cu CFR. Eu unul sunt mai fericit pentru joc decât pentru rezultat.“ UTA are patru absențe certe pentru duelul cu vicecampioana en-titre: Isac este suspendat, iar Șteau, Matei și Ademi accidentați. Nici Ubbink nu s-a antrenat astăzi, din cauza unei enterocolite, dar în mod normal ar trebui să își revină până duminică.

Misterul jucătorului Under 21: Poenaru are puține variante

Marea problemă a lui Poenaru rămâne jucătorul titular „under 21“, tricou pentru care vor lupta Negoescu, Rareș Pop sau chiar portarul Mociu, folosiți rar sau deloc în acest sezon. Am încredere în ei, dar sunt jucători care n-au jucat încă titulari, chiar dacă au debutat în prima ligă. Nu pune nimeni presiune pe ei, presiunea și-o pun ei înșiși. Am mai spus-o, la noi când nu sunt toți 11 la același nivel fizic și tactic, echipa suferă. Ei trebuie să se maturizeze odată cu echipa și nu pot face asta decât jucând iar acum au șansa lor“, a mai spus Poenaru. Poate cel mai constant și bun jucător al UTA-ei în acest tur, Alexandru Benga, transmite echipei un mesaj de forță înaintea importantei partide cu FCSB:

Alexandru Benga: Să exploatăm punctele lor vulnerabile

Vrem să exploatăm punctele lor vulnerabile, să speculăm această situație în favoarea noastră, să profităm dacă nu vor avea un moral foarte ridicat. Este foarte important să fim pregătiți să răspundem bine, să fim agresivi și deciși. E o partidă foarte complicată, împotriva unei echipe care în ultimele două partide de campionat a câștigat șase puncte și și dorește să revină acolo sus unde a fost în ultimele sezoane. În același fel aștept și de la noi să avem același răspuns. Și noi venim după o partidă foarte bună etapa trecută și vrem ca acea evoluție să o continuăm și duminică.“

UTA va fi susținută de un important contingent de suporteri

Meciul dintre FCSB și UTA este programat duminică, ora 20:30 și contează pentru etapa a 14-a a Superligii, penultima a turului, cele două echipe urmând să se înfrunte și miercuri, ora 21, la Arad, în prima etapă din grupele Cupei României Betano. Roș-albii vor fi încurajați la meciul cu FCSB de o galerie venită de pe Mureș, căreia i se va alătura probabil și zeci de suporteri ai CSA Steaua, înfrățiți cu cei de la UTA. Se anunță chiar un meci de risc pentru forțele de ordine, având în vedere conflictele dintre fanii celor de la FCSB și Steaua, care s-au lăsat chiar și cu plângeri penale. (foto: UTA Arad, facebook)

Facebook Comments