UTA şi-a menţinut ritmul într-un amical câştigat cu Păulişul

by Sorin Haut
Please follow and like us:

UTA a dispus sâmbătă, scor 5-1, de Păulişana Păuliş (Liga 4 Arad), într-un meci amical disputat pe terenul II de la „Motorul”. Laszlo Balint i-a trimis pe teren pe Iacob – A.Rus  Melinte  Şeroni  Tomozei – Lorenzi, Moise – Oroian, Ioniță, C.Rus – Buhăcianu.

„Roş-albii” au deschis scorul după ce Oroian l-a gāsit în careu pe Ciprian Rus,  iar acesta l-a executat pe portarul Brutyo cu un cross perfect (7).  Trupa din Podgorie a egalat după un minut, ex-utistul Adi Popa transformând un penalty. S-a făcut, apoi, 3-1, după ce Oroian a trimis la colţul lung din 7 metri dreapta (17), iar C. Rus a marcat din postură de singur cu portarul (24).

Din repriza secundă, la UTA au intrat Bolboaşă, Ilie, Vulturar  Hrezdac şi Deta.  Dominarea UTA-ei a continuat, iar până la final s-au mai marcat două goluri: 4-1 după o acțiune superbă, C. Rus fiind necruțător din 10 metri (64) şi 5-1, scor final, în urma unei pătrunderi frumoase a lui Deta prin stânga, acelaşi Rus realizând pokerul în minutul 65.

”Ne-am adaptat situației și îi mulțumesc lui Dinu Maghici și celor de la Păuliș că au acceptat să își amâne meciul și să ne ajute cu acest amical. Suntem OK din punct de vedere al progresului pe care îl facem în ceea ce privește principiile lucrate. Din păcate, și acum am suferit puțin la mentalitate, e deranjant când primești gol de la o echipă care, practic, nici nu ajunge la careu. Am făcut vreo două-trei erori prin care le-am permis adversarilor să devină periculoși. În schimb, mă bucură foarte mult că s-a văzut un atac pozițional consistent. Mai avem încă de lucru la acest echilibru defensiv pe care îl vrem din ce în ce mai sigur. A fost o săptămâna grea, chiar dacă nu am avut meci oficial. Antrenamentele au avut intensitate mare și e îmbucurător că băieții au reacționat bine la joc”|, a analizat Gyuszi Balint.

Vă reamintim că UTA şi-a amânat meciurile cu Rapid şi Chiajna, din campionat, urmând să mai joace pe puncte abia pe 16 octombrie, în deplasare pe terenul liderului Turris. Vineri, 11 octombrie, arădenii se deplasează la Bekescsaba, pentru un amical cu Elöre (NB II). Întâlnirea se dispută de la ora locală 14:00 (15:00 ora României).

Antrenorul principal al utiștilor a oferit și actualizări despre situațiile lui Stancu și Bustea, ieșiți temporar din circuit din motive medicale: ”Amândoi au început alergările ușoare. O săptămână se pregătesc separat de echipă, să recupereze din pregătirea fizică pierdută în această perioadă, sperăm să să fie măcar pe bancă la meciul cu Turris”.

 

 

Facebook Comments