UTA şi-a cam luat adio de la play-off, cu Argeşul. Balint, „prizonier” al schimbărilor tardive!

by Sorin Haut

Deşi e la doar cinci puncte distanţă de play-off, UTA pierde teren important în lupta pentru primele şase locuri din Liga 1 la finalul sezonului regulat, dacă ţinem cont că a căzut pe 10 şi prea multe echipe sunt deja în faţa ei. Dacă visa la o clasare în Top 6, „Bătrâna Doamnă” trebuia să profite de programul accesibil din startul returului. A făcut-o parţial, după cele patru puncte obţinute cu Viitorul şi Voluntari, dar a „comis-o” când poate puţini se aşteptau, chiar în faţa penultimei clasate, nou promovată ca şi ea. Stadionul şi terenul propriu nu par deloc aliaţi pentru arădeni, lipsa suporterilor din tribune şi calitatea execrabilă a gazonului, o veritabilă „orezărie” la această oră, lăsând-o pe UTA ultima într-un clasament al meciurilor de acasă! „Roş-albii” s-au bătut singuri cu Argeşul, după ce au controlat jocul chiar şi în zece oameni, timp de 85 de minute. Au fost însă suficiente doar trei minute de neatenţie şi lipsă de concentrare, un „blackout” de coşmar ce avea să spulbere munca dintr-un meci întreg. Argeşul a întors nesperat şi spectaculos rezultatul de la Arad, evadând momentan din zona retrogradabilă. În schimb, UTA îşi cam ia adio de la play-off şi rămâne să se bată într-o luptă dură şi iată, cu multe peripeţii, pentru evitarea retrogradării.

Balint, luat de „val” şi neinspirat, pe final

Antrenorul Laszlo Balint plăteşte în continuare tribut lipsei de experienţă la acest nivel, el fiind parcă „prizonier” al schimbărilor tardive, din minutele 87 sau 88. Este deja o tradiţie ca UTA să introducă enervant de târziu doi sau chiar trei jucători, însă ce timp mai au ei să schimbe soarta unui joc?! Aşa s-a întâmplat şi cu piteştenii, Balint a fost luat de „val” şi nu doar că a schimbat târziu, ci şi prost. După ce Roger a marcat, se impunea betonarea apărării, dar masivii fundaşi centrali Melinte sau Ilie au fost uitaţi pe bancă. În schimb, au fost înlocuiţi doi dintre jucătorii remarcaţi ai meciului, Roger şi Rusu, pentru alţi doi jucători ofensivi, Rus şi Oroian, care însă aveau nevoie de minute bune pentru a intra în ritm. Mai bine te apărai şi încercai să obţii un punct sau trei, decât să rişti schimbări ofensive şi tardive.

Probleme de lot şi miercuri, la Iaşi

Până la urmă nu mai contează că ai atâtea soluţii în lot, precum te lauzi, când tu apelezi la ele cu 2-3 minute înainte de final. UTA are nevoie de inspiraţie şi luciditate în momente cheie, atât pe bancă cât şi în teren, pentru că orice punct contează enorm. Miercuri vine meciul de la Iaşi, duminică soseşte Dinamo la Arad, să vedem cât de inspiraţi vor fi utiştii. Cert este că în Dealul Copoului vor lipsi Hora, accidentat, Benga şi Roumpoulakou, suspendaţi, dar ar putea reveni Buhăcianu şi Tescan, ambii în recuperare după ce s-au vindecat de Covid. Soluţii sunt destule, UTA a mutat mult şi a fost campioana transferurilor în iarnă, dar mai trebuie să li se şi ofere şanse tuturor jucătorilor din lot.

 

Facebook Comments