UTA se poate debloca după aproape cinci luni, în duelul suferinței! „Nu contează ce și cum facem, importante sunt punctele”

by Sorin Haut

UTA dispută sâmbătă, pe teren propriu, un adevărat duel al suferinței în Superliga, întâlnindu-se practic ultimele două clasate. De 12 etape și de aproape cinci luni nu au mai câștigat roș-albii în campionat, Laszlo Balint bifând și el 16 meciuri fără victorie la cârma echipei, dacă punem la socoteală și seria neagră de zece meciuri la rând fără succes, din primul mandat. Așadar, Bătrâna Doamnă nu mai are nicio scuză mâine, cu începere de la ora 14:30, când trebuie să treacă de ultima clasată, CS Mioveni, echipă preluată în această iarnă de Nicolae Dică, care a reușit să debuteze cu dreptul prin victoria cu 1-0 în fața Petrolului. Chiar dacă e favorită și va avea de partea sa și sprijinul suporterilor, UTA va resimți probabil și presiunea ce apasă de ceva timp pe umerii jucătorilor. Tocmai de aceea, trebuie să fie pragmatică și eficientă în fața unei echipe ce se va agăța de orice șansă pe Arena Francisc Neuman. Laszlo Balint este în continuare optimist și crede că băieții săi au capacitatea de a câștiga și de a scoate cât de curând echipa din zona retrogradabilă: „Nu contează cum, nu contează ce facem, cum facem, importante sunt cele trei puncte. Pentru noi este o adevărată finală și va trebui să lăsăm ultimul strop de energie, de sudoare, pentru obținerea acestei victorii. Sunt aspecte care aduc un plus de presiune, dar am pretenția că am jucători cu foarte mare experiență în interiorul grupului, am avut o discuție cu cinci jucători din interiorul vestiarului, prin care am încercat să aducem anumite lucruri la suprafață în ceea ce privește importanța acestui meci pentru noi. Cred și sper că vom avea de partea noastră un public minunat, așa cum am trăit de multe ori la Arad.“ Antrenorul UTA-ei crede că CS Mioveni nu trebuie subestimată:

Balint: „Ar fi o capcană foarte mare să credem că lucrurile vor veni de la sine” 

„Ar fi o capcană foarte mare să credem că lucrurile vor veni de la sine și că vom fi invitați să dăm gol și să obținem această victorie. E o echipă foarte incomodă. În primul rând a apărut schimbarea de sistem, cu un jucător foarte interesant, Ben Said, care joacă într-o poziție de mijlocaș ofensiv central, contribuie foarte mult la dezvoltarea atacului pozițional, au trei jucători în compartimentul ofensiv cărora le place foarte mult spațiul, mă refer la Rusu, Carnat și Antal, fundașii și mijlocașii central sunt foarte puternici în duelurile unu contra unu.“ La UTA vor lipsi Isac și Șteau, ambii accidentați și Aly Abeid, suspendat. Va putea fi folosit însă mijlocașul brazilian Willie Barbosa, căruia i-a sosit cartea verde și astfel, va putea debuta în tricoul roș-alb.

Cum va arăta gazonul de pe Francisc Neuman?!

De la mijlocul săptămânii, la dispoziția staff-ului tehnic se află și noile întăriri pentru postul de jucător „under 21“, Salvatore Marrone și Patrick Pășcălău. Otele și Jobello rămân în continuare „exilați“, dar se pare că ultimul ar fi ajuns la o înțelegere cu UTA pentru rezilierea contractului. Un aspect important la meciul de mâine va fi și starea gazonului, care deși a fost schimbat în unele porțiuni, se anunță foarte greu mai ales în condițiile precipitațiilor căzute de aseară în continuu. Încă un impediment în calea UTA-ei, dar precum a spus Balint, nu contează cum, cele trei puncte sunt obligatorii.

Facebook Comments