UTA scoate doar un punct în Bănie și rămâne în zona roșie a Superligii (FOTO)

by Sorin Haut

UTA a scos un punct din deplasarea de astăzi de la Craiova, scor 1-1 (1-0), confruntare contând pentru etapa a 22-a a Superligii. Meciul de pe stadionul Ion Oblemenco” a fost precedat de un moment de reculegere în memoria lui Lucian Todea, fostul jucător al UTA-ei plecat dintre noi la doar 36 de ani. Sistemul VAR nu a funcționat din motive tehnice, iar Laszlo Balint a fost nevoit să se descurce fără brazilianul Willie Barbosa, căruia nu i-a venit cartea verde. Practic, UTA nu a avut în formula de start nici unul din cei trei jucători aduși în iarnă, Benzar și Milosevic începând pe bancă. Încurajată de aproape 100 de suporteri, UTA a început slab meciul și oltenii au avut două șanse bune de a marca, Bahassa și Asamoah ratând din poziții bune, la faza din minutul 20 Hoxhallari intervenind la sacrificiu pe o minge ce scria gol. Până la urmă s-a făcut 1-0 două minute mai târziu, când oltenii au marcat după o fază legată de atac, pornită însă dintr-o poziție la limita ofsaidului, mingea circulând pe traseul Chițu-Bauza-Baten, care a înscris dintr-un metru, cu poarta goală, fază la care apărarea arădeană a fost făcută șah-mat. Precum o echipă mică, UTA a avut reacție abia după ce a primit gol, iar Cascini a trimis periculos cu capul în minutul 25, puțin peste poartă. Keseru a avut și el două ocazii bune, cea mai mare consemnându-se în minutul 37, când după o așezare bună a lui Rareș Pop, a șutat fără preluare de la marginea careului, dar Gurău a respins în corner. La pauză s-a intrat cu avantaj minim de partea formației lui Napoli, mai pragmatică. Balint a mutat între reprize, înlocuindu-l pe Dobrescu cu Chindriș, Hoxhallari trecând pe banda stângă.

Balint nu a fost inspirat cu formula de start, Postolachi a salvat un punct

Mitanul secund a început cu un joc slab, cu mingea pierdută ușor de ambele părți și fără situații periculoase. Ubbink a mai dezmorțit puțin partida, cu un șut de la 20 de metri alături de poartă, dar prea puțin pentru un forcing roș-alb la care ne-am fi așteptat. Craiova își putea mări avansul după exact o oră de joc, dar Benga a intervenit in extremis în fața lui Baeten, care a șutat din careu. Keseru a irosit o nouă șansă de egalare în minutul 63, când a șutat la un metru peste poartă din lovitură liberă de la 18 metri, poziție centrală. Balint a aruncat forțe proaspete în atac, Postolachi și Milosevic, iar muntenegreanul putea marca în minutul 67 la debutul oficial pentru UTA, când după un corner executat excelent de Pop a reluat cu capul de la colțul lung, mingea a lovit bara și părea să intre în poartă, doar că Duarte a respins de pe linie la uriașa ocazie a UTA-ei. Napoli a întârziat cu schimbările, neavând nici prea multe variante viabile pe bancă, iar UTA a profitat prin prospețime. Echipa lui Balint a egalat până la urmă meritat în minutul 71, la o pasă luminoasă a lui Ubbink, care l-a lăsat pe Postolachi singur cu portarul, basarabeanul marcând cu sânge rece de la 11 metri pe lângă Gurău, 1-1!

Jocul arădenilor nu a arătat rău, dar se adună meciurile fără victorie…

UTA a fost mai incisivă și după gol, controlând jocul la mijlocul terenului, în fața unei formații craiovene ce nu a mai jucat mare lucru după deschiderea scorului. Cu mult lăudatul Bauza aproape invizibil tot meciul, gazdele puteau marca însă în minutul 82, după o lovitură liberă, când Asamoah s-a trezit singur în careu la șase metri, dar a reluat slab și Iacob a prins. Până la final nu s-a mai jucat nimic, iar UTA scoate un punct meritat, prea puțin la cum arată clasamentul Superligii, contracandidatele CS Mioveni, Universitatea Cluj și FC Botoșani câștigându-și meciurile în prima etapă din acest an. Impresia e că Balint nu a fost inspirat cu formula de start, deși de data asta a făcut la timp schimbările și a salvat un punct până la urmă de moral. Vin meciuri accesibile pentru UTA, cu Mioveni și Chindia, iar dacă nici acum nu va reuși să câștige, se anunță cu adevărat o viață grea în lupta pentru supraviețuire. (foto: UTA Arad, facebook)

Formații:

FC U Craiova: Gurău – Negru, Paramatti, Henriques, Huyghebaert – D.Albu, Asamoah – Baeten, Bauza, Bahassa (87 Mascarenhas) – Chițu (73 Ganea). Antrenor: Nicolo Napoli

UTA: Fl.Iacob – Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Dobrescu (46 Chindriș) – Batha, Cascini (65 Anton) – R.Pop (85 Șteau), Ubbink, Stahl (57 Postolachi) – Keseru (65 Milosevic). Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Szabolcs Kovacs – Ciprian Danșa (ambii din Carei-Satu Mare), Mircea Orbuleț (București).

Camera VAR: Iulian Dima (București), Romică Bîrdeş (Piteşti). Observator FRF: Nicolae Marodin (București). Observator LPF: Viorel Ilinca (Pitești).

 

Facebook Comments