UTA s-a trezit după pauză și a câștigat la Buzău, în primul meci din Cupa României

by Sorin Haut

UTA a debutat astăzi cu victorie în grupa D din Cupa României, 2-1 la Buzău, după un meci în care „roș-albii au jucat decent doar în repriza a doua. Conduși la pauză cu 1-0 după golul marcat de Dumitrache, utiștii au întors rezultatul în partea a doua prin euro-golul lui Freitas și reușita lui Vucenovic, venită după o eroare mare a portarului Haymamba. Gazdele au deschis scorul în minutul 32, atunci când Chică-Roșă i-a pasat lui Valentin Dumitrache, acesta a avansat până în careu şi l-a lobat pe Kucher, cu toată opoziția lui Roganovic. Scuturați la pauză de Rednic – care i-a și aruncat în joc pe Pop, Freitas și Fabry – utiștii au început bine partea secundă și egalarea a venit în minutul 57. Brazilianul Marcelo Freitas a înscris cu o execuție frumoasă, de la 30 de metri, șut puternic sub bară. Bulgarul Georgiev putea să facă 2-1 pentru gazde, dar a tras peste dintr-o poziție bună.

Euro-gol reușit de Freitas, Vucenovic a spart gheața după un… cadou

În minutul 75, Fabry a șutat de la distanță, portarul Haymamba a scăpat balonul în faţă precum un începător, iar Vucenovic, pe fază, a înscris din câțiva metri. Finalul de meci a fost destul de liniștit, UTA protejând fără emoții avantajul minim pentru trei puncte importante. Per total, o prestație totuși cenușie, doar ziua slabă a portarului gazdelor ducând la victoria arădeană. În runda a doua din Grupa D, UTA va juca acasă, la Oradea, împotriva Universității Craiova, iar buzoienii o vor găzdui pe Farul. De punctat și revenirile în echipă a renegaților Roganovic și Leidsman, primul titular și al doilea intrat pe parcurs, dar și debutul germano-ghanezului Ofosu, legitimat până la urmă la timp pentru a juca în Crâng. 

Formații:

Buzău: Haymamba – Sg. Pîrvulescu, Patapis, Wiktorski, Sălceanu – Georgiev – V. Angelov (Tănasă 46), Pervan (Trebotic 46), D. Izata (I. Șerban 66), V. Dumitrache (Mihaiu 66) – Chică-Roșă (Radic 66). Antrenor: Andrei Prepeliță

UTA: Kucher – Roganovic, Stolnik, Benga, Dumitrașcu – Holst (Leidsman 62), Marku (Freitas 46) – Stahl, Stanciu (Fabry 46), Ofosu (R.Pop 46) – Vucenovic (Abeid 81). Antrenor: Mircea Rednic

Arbitri: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe), Daniel Ilinca (Craiova), Răzvan Tudor (Bucureşti). Rezervă: Mihai Ene (Bucureşti – Bucureşti)

Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti), Simona Renta (Galaţi).

FOTO: UTA Arad, facebook

 

 

 

Facebook Comments