UTA s-a chinuit și cu Ripensia, unicul gol al amicalului a fost marcat de Anton

by Sorin Haut

UTA a profitat de pauza competițională prilejuită de meciurile echipei naționale pentru a juca un amical pregătitor în vederea meciului de sâmbăta viitoare cu Universitatea Cluj, proximul de campionat. Adversara a fost aceeași tradițională Ripensia Timișoara, divizionară secundă în luptă pentru evitarea retrogradării. Și totuși, roș-albii s-au întrebuințat serios pentru a obține o victorie la limită, scor 1-0. Succes obținut pe arena Banatul din Sânnicolau Mic, unde UTA a dominat steril, a avut destul de puține ocazii, iar unicul gol al a fost marcat de Paul Anton în minutul 35, după ce la capătul primului sfert de oră Keșeru ratase un penalty. Pe rând, Benzar, Batha, Ubbink și Cascini au avut oportunități de a marca, însă concentrarea la finalizare a lăsat din nou de dorit. Pe final se putea consemna chiar egalul, Ripensia având un gol anulat și o ocazie importantă. După săptămâni întregi petrecute în infirmerie, Vukcevic, Benzar și Isac au apărut din nou pe gazon.

Laszlo Balint a folosit formule diferite în cele două reprize

Lipsit de aportul celor șase internaționali, Abeid, marcator pentru Mauritania în eșecul din Congo, Postolachi (Republica Moldova), Pop (România U19), Pășcălău, Iurasciuc și Cibi (România U18), Laszlo Balint a apelat la alți trei tineri fotbaliști de la echipa de tineret, cărora le-a oferit câte 45 de minute. Titular a plecat Raul Popa, într-o linie de atac în care a apărut după două luni de zile și Keseru. „Bătrâna Doamnă” a schimbat liniile la pauză, mijlocașii de 18 ani Răzvan Ristin și Ahmet Ekmekci debutând și ei pentru prima echipă. UTA a folosit două formule de joc diferite pentru cele două reprize: UTA repriza 1: Kucher (30. Balauru) – Vukcevic, Chindriș, Benga, Roger – Batha, Anton – Stahl, Ubbink, Popa – Keșeru; UTA repriza 2: Balauru (60. Iacob) – Benzar, Chindriș, Hoxhallari, Dobrescu – Cascini, Ristin – Ekmekci, Barbosa, Isac – Milosevic.

Dezamăgit de reacția echipei: „Nu sunt mulțumit deloc

Laszlo Balint s-a arătat dezamăgit de prestația jucătorilor săi, mai ales că aceasta vine după un eșec cu Petrolul și s-ar fi așteptat la o altfel de reacție. Nu sunt mulțumit deloc, nu neapărat de scor, cât de modul în care ne-am prezentat. Da, putem să găsim multe scuze, apoi și noi am avut o săptămână destul de grea, deci la nivelul prospețimii nu a fost chiar ce trebuie, dar, indiferent de tot acest context, mă așteptam la mult mai mult și mă așteptam la o reacție. Și, chiar dacă astăzi a fost un meci amical, lucrurile acestea s-au văzut, din păcate, mult prea puțin”, a punctat antrenorul „roș-albilor”. UTA o înfruntă sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 12, pe Universitatea Cluj, în etapa a doua a play-out-ului.

 

Facebook Comments