UTA s-a chinuit cu Ripensia, dar a salvat rezultatul cu patru goluri pe finalul amicalului!

by Sorin Haut

UTA a dispus greu de divizionara secundă Ripensia Timişoara, într-un meci amical disputat astăzi pe arena Banatul din Sânnicolau Mic. După 20 de minute destul de echilibrate, oaspeții au deschis scorul prin ex-utistul Coulibaly, care a șutat puternic din careu și era 0-1. Nici nu s-a reluat bine jocul, căci utiștii au fost surprinși din nou, Piftor șutând la rădăcina barei lui Mociu pentru 0-2. Trei minute mai târziu Golda a zguduit bara, iar arădenii scăpau de un scor de neprezentare la pauză! UTA a avut şi ea ocaziile ei, Moşoarcă salvând la două situaţii mari ale lui Antal şi Dangubic, Ubbink a luat la ţintă bara, iar Erico a şutat peste poartă din poziţie ideală. În prima jumătate de oră a mitanului secund nu s-a consemnat mare lucru, în afara debutului atacantului ceh Tomas Wagner, aflat în probe. A venit însă ultimul sfert de oră şi finalul incendiar de meci, în care UTA a marcat nu mai puţin de patru ori, salvând practic rezultatul. Mai întâi, Ubbink a marcat cu un şut din apropiere, după o pasă a lui Roger, iar două minute mai târziu era 2-2, Roger marcând şi el după ce Hora a nimerit de două ori bara în aceeaşi fază.

Patru goluri în 11 minute, „duble” pentru Ubbink şi Roger

În minutul 82 era deja 3-2, pe un contraatac purtat de Batha, mingea a ajuns la Ubbink, iar olandezul l-a învins pe Mosoarcă. Ripensia a fost la pământ în ultimele minute ale testului, iar Roger a marcat pentru scorul final, 4-2, după ce portarul Ripensiei a respins greu o minge trimisă spre gol de Wagner. Laszlo Balint a început amicalul cu: Mociu (Balauru) – Shlyakov, Erico (Benga), Medjimorec (Fl. Ilie), Dima (Măr) – Vorobjovas (Batha), Passaglia – Antal (Hora), Ubbink, Roger – Dangubic (Wagner). Ripensia a replicat cu formula: Mosoarcă – Sturzu, Țieranu, Lalić, Gladun – Coulibaly, Vidrăsan, V. Macrițchii – M. Ion, Golda, Piftor – repriza I; Mosoarcă – Sturzu, Rogac, Fridrich, Gladun (Pădurariu) – Stoi, Taras, V.Macrițchii (Stoica) -Morariu, Ernest (Sokovic), Mitrov – repriza a II-a. UTA nu a contat pe internaţionalii Vukcevic, Baravykas, Isac şi Miculescu, convocaţi la loturile naţionale, dar nici pe Iacob şi Bustea, cel din urmă cu o uşoară problemă medicală.

Balint nu e încântat de cehul Wagner: „Nu poate să ne ajute imediat”

„Continuăm să avem aceeași problemă cu debuturile de meci, primim gol la prima acțiune a adversarului, ceea ce este o problemă destul de mare. Eficiența compartimentului defensiv, siguranța pe care trebuie să o avem în astfel de momente lasă de dorit. Am reușit să marcăm, dar nici acolo nu sunt foarte mulțumit pentru că și în prima repriză și în a doua trebuia să fim mai pragmatici”, a spus antrenorul „roș-albilor” la finalul disputei cu Ripensia. „Dima este la primul lui meci, este tânăr, are alt tonus, sunt 100% convins că va fi un plus pentru noi în perspectiva mai îndelungată. În ceea ce-l privește pe Wagner, se simte la el lipsa jocurilor, ar trebui să aducem un atacant care să aibă impact imediat. Din păcate, Tomas nu poate să ne ajute imediat și de aceea trebuie să cântărim foarte bine transferul, pentru că implică și niște costuri”, a mai spus Balint. (foto: uta-arad.ro)

Facebook Comments