UTA riscă să joace meciurile de acasă în afara Aradului! LPF a somat clubul pentru a repara gazonul până la reluarea Superligii

by Sorin Haut

Aradul s-a făcut de râs la ultimele meciuri pe care UTA le-a disputat pe teren propriu în compania celor de la Sepsi și de la Rapid, dar și la meciurile naționalei U20. Imaginile cu noroiul de pe arena „Francisc Neuman” au ajuns pe micile ecrane și în acest fel au făcut din nou înconjurul țării. Deși calitatea execrabilă a gazonului de pe arena arădeană este deja arhicunoscută, nimeni nu a mișcat un deget pentru a schimba lucrurile. Acum, în prag de an nou, clubul UTA a primit o înștiințare din partea Ligii Profesioniste de Fotbal prin care este somată să îmbunătățească suprafața de joc pentru reluarea campionatului, primul meci acasă fiind programat la final de ianuarie, când vom fi în plina iarnă.

„O sesizare cu privire la starea terenului de joc a fost recepționată de LPF din partea deținătorului de drepturi media, aspectul estetic oferit de gazon fiind unul dintre criteriile principale în transmisiunile TV ale meciurilor din Superligă, situația constatată la acest meci aducând reale prejudicii de imagine atât LPF cât și deținătorilor de drepturi media. Pentru protejarea integrității fizice a jucătorilor dar și a imaginii competiției arătăm că nu putem accepta ca meciurile din Superligă să fie disputate în condiții nesatisfăcătoare și sub standardele moderne minime în ce privește calitatea suprafeței de joc”, se arată în scrisoarea LPF.

Așadar, UTA riscă să se mute pe alt stadion de la anul, în afara Aradului!, dacă se va apela mai repede la schimbarea gazonului actual sau dacă unii care trebuiau să se îngrijească de gazon nu vor găsi soluții de remediere a situației. Pentru că LPF va reanaliza condițiile de omologare a stadionului din Arad și nu este exclus ca UTA să fie nevoită să își caute alt stadion unde să joace pe teren propriu, în caz că gazonul de pe Francisc Neuman va arăta la fel și la anul!

Vă prezentăm mai jos scrisoarea trimisă de cei de la LPF spre clubul UTA:

Facebook Comments