UTA revine în iarbă, cu derby-ul de la Turris! Etapă intermediară în Liga a II-a

by Sorin Haut
Please follow and like us:

După două săptămâni de pauză, datorate amânării meciurilor cu Rapid şi Chiajna, UTA se întoarce cu forţe proaspete în campionatul Ligii a II-a. Iar proximul examen e cel de mâine seară, de pe terenul liderului Turris! Chiar dacă a mărturisit, la conferinţa de presă, că Bustea şi Stancu – reveniţi în lot, plus Miculescu şi Isac – aşteptaţi şi ei să se întoarcă de la naţionala U19 – nu sunt luaţi în calcul pentru formula de start, Laszlo Balint are destule soluţii şi e optimist că echipa arădeană se poate întoarce cu trei puncte de la Turnu Măgurele.

Trupa lui Florin Bratu a pierdut, în weekend, al doilea meci din această stagiune, 0-1 la Metaloglobus şi e evident mai obosită decât UTA, ce a avut timp suficient să îşi încarce bateriile. Chiar dacă a fost spectatoare în ultimele două runde, „Bătrâna  Doamnă” a rămas pe podium. Cu 19 puncte, roş-albii sunt pe locul 3, la şase lungimi de liderul Turris și la patru de a doua clasată, CS Mioveni, dar cu trei partide mai puțin disputate decât cele două formații din fața sa.

„Revenim după o perioadă destul de lungă în care nu am avut meci oficial și, pe undeva, suntem nerăbdători să reintrăm în această febră a competiției. Pe de altă parte, suntem conștienți că ne deplasăm la o echipă foarte puternică, a cărei poziție în clasament nu este deloc întâmplătoare. Am pregătit meciul de miercuri în cele mai mici detalii și băieții știu foarte bine ceea ce avem de făcut la Turnu Măgurele. Stancu şi Bustea sunt ok din punct de vedere medical, dar fizic nu vrem să-i riscăm pentru acest meci. Nu sunt la potențial maxim, dar vor face deplasarea cu echipa și vor urma programul special gândit pentru ei”, spune Gyuszi Balint.

Delegaţia arădeană a făcut deplasarea aseară, cu avionul, iar astăzi, după odihna de la Mirage Snagov, se face deplasarea spre Alexandria, unde va avea loc ultimul antrenament înainte de meciul cu Turris, programat miercuri, ora 19:30 şi transmis de televiziunile centrale. Utiştii se întorc acasă joi dimineaţă, tot cu avionul, asta pentru că duminică, ora 11, urmează marele derby cu Poli!

Liga a II-a, etapa a 12-a (intermediară):

Farul Constanța – U Cluj, miercuri, ora 15

Mioveni – Snagov, miercuri, ora 15

Pandurii Tg. Jiu – Ripensia, miercuri, ora 15

Daco-Getica – Csikszereda, miercuri, ora 15

Chiajna – Călărași, miercuri, ora 15

ASU Poli – Metaloglobus, miercuri, ora 15

Reșița –  Buzău, miercuri, ora 15

Viitorul Tg. Jiu – FC Argeș, miercuri, ora 15

Rapid – Petrolul, miercuri, ora 16 (Digi, Romtelekom, Look TV)

Turnu Măgurele – UTA, ora 19:30 (Digi, Romtelekom, Look TV).

Clasament

Facebook Comments