UTA remizează la Voluntari şi termină pe locul 8 în Liga 1, de baraj european! Doar că nu are licenţă UEFA…

by Sorin Haut

UTA a încheiat la egalitate, 0-0, la FC Voluntari şi a prins loc de baraj european, terminând pe locul 8 în Liga 1! Doar că nu are drept de participare în cupele europene, neavând licenţă UEFA. Cu atât mai mare regretul lipsei de încredere a conducerii clubului în echipă şi până la urmă în performanţă. Prima repriză a partidei de pe arena “Anghel Iordănescu” a început bine pentru UTA, care a ratat două ocazii mari prin nou intratul Roşu, cu un şut în cros din 14 metri, puţin alături şi Tomozei, a cărui şut de la marginea careului a trecut tot pe lângă poartă. Arădenii au dictat ritmul în primele 20 de minute, dar Voluntariul a ieşit la joc în partea a doua a mitanului, iar Gheorghe a tras puternic de la 18 metri, Iacob respingând în corner. Betancor l-a pus şi el la încercare pe portarul “Bătrânei Doamne”, aflat din nou la post, pentru ca în minutul 43 bara din dreapta lui Iacob să se opună golului, la şutul lui Gheorghe. La pauză s-a intrat cu 0-0, după o repriză echilibrată şi cu perioade bune de ambele părţi. Debutul părţii a doua a fost modest, cu greşeli la construcţie şi cu o echipă ilfoveană apăsată parcă de miza disputei. Prima oportunitate le-a aparţinut gazdelor, Veiga reluând cu capul din şase metri, puţin alături. La fel ca şi pe celelalte stadioane, excepţie făcând Mediaşul, s-a jucat prudent, aşteptându-se parcă alte rezultate.

Hora a irosit un penalty, Iacob a salvat un punct mare

A venit însă minutul 70, atunci când Antal a profitat de eroarea mare a lui Armaş şi a scos un penalty, după ce Râmniceanu a intrat în el. Hora a irosit însă lovitura de la 11 metri, fiind ghicit de acelaşi portar al ilfovenilor, care a scos miraculos de la semi-înălţime. Voluntariul a fost periculoasă abia în minutul 75, când Pesic a şutat pe lângă de la 22 metri. Fără să mai aibă ce pierde, Voluntariul a presat pe final, iar Angelov a ratat cea mai mare ocazie a reprizei, după ce l-a culcat pe Erico acesta şutând pe lângă stâlpul din dreapta lui Iacob. Nou intratul Buhăcianu putea marca şi el, dar finalizarea sa din 13 metri a fost anticipată de Râmniceanu, care a scos in extremis. Iacob şi-a salvat echipa în minutul 86, când a scos din vinclu şutul lui Mailat. Rusu a irosit un contraatac, iar până la ultimul fluier nu s-a mai întâmplat nimic, UTA încheind play-out-ul cu un rezultat pozitiv.

Voluntariul şi Sibiul dau baraj de salvare, Poli Iaşi şi Astra au picat!

Dar, cel mai important, termină pe locul 8, care ar fi asigurat disputarea primului baraj pentru Conference League, cu Chindia. Doar că UTA nu are licenţă de cupe europene şi astfel, Viitorul prinde acel loc de baraj, chiar la ultima fază a prelungirilor! Până la urmă o clasare notabilă la revenirea după 12 ani în Liga 1 şi, implicit, bani mai mulţi din drepturile TV. Voluntariul rămâne să dispute barajul de menţinere în Liga 1, la fel ca şi Hermannstadt, care a învins Argeşul cu 1-0. Retrogradate direct în Liga a II-a sunt Poli Iaşi şi Astra Giurgiu, învinsă la ultima fază, în minutul 96, pe terenul Viitorului!

Formații:

FC Voluntari: Rîmniceanu – Veiga, Tamaș, Armaș, Al.Vlad – Droppa, Tavares (66 Angelov), I.Gheorghe – Da Veiga Lopes (66 Mailat), Betancor, Al.Ilie (16 Pesic).

UTA: Fl.Iacob – Tomozei, Erico, Ilie, Shlyakov – Albu, Vorobjovas (4 Roşu, 90 Melinte) – Miculescu (46 Antal), Roger, D.Rusu (90 Negoescu) – Hora (Buhăcianu 81). 

Arbitri: Radu Petrescu – Mircea Grigoriu (ambii din Bucureşti), Marius Badea (Râmnicu Vâlcea).

Observator FRF: Corneliu Fecioru (Bucureşti).

Clasament final play-out:

7.Chindia – 36p
8.UTA Arad – 32p
9.FC Viitorul – 32p
10.Gaz Metan – 32p
11.FC Argeș – 31p
12.Dinamo – 31p
13.FC Voluntari – 28p
14.FC Hermannstadt – 26p
15.Astra – 24p
16.Poli Iași – 20p

Astra și Poli Iași au retrogradat direct. FC Voluntari și FC Hermannstadt vor evolua în barajul pentru menținere contra echipelor de pe locul 4, respectiv 3 din Liga 2. Chindia și FC Viitorul vor evolua în primul baraj pentru Conference League. UTA Arad a încheiat pe locul 8, dar nu are licență europeană, astfel că Viitorul îi va lua locul.

 

Facebook Comments