UTA – Rapid, un altfel de derby în tribune! Galeriile renunță la trivialități și se unesc sub un scop comun: „Liber să fiu ultra’!”

by Sorin Haut

Se anunță un derby de foc sâmbătă, între UTA și Rapid, confruntare contând pentru prima etapă a noului sezon din SuperLiga. Doar că marea rivalitate, ce a născut de multe ori pasiuni, orgolii, dar și trivialități și momente tensionate, va fi lăsată la o parte de această dată. Anunțul este făcut de cei de la Ultras Arad, care în numele facțiunilor de fani din peluză, a luat decizia de a face front comun cu galeria Rapidului, dar în continuare și cu celelalte galerii din țară, pentru a continua manifestul de protest „Liber să fiu ultra’!” Astfel, se dorește o altfel de abordare, fără trivialități și violență, susținătorii ambelor formații urmând să se concentreze doar pe încurajarea favoriților, fără a se auzi la portavoce scandări injurioase sau provocări! În concluzie, se militează pentru drepturile suporterului, oprirea abuzurilor forțelor de ordine și pentru libertate de exprimare în peluză sau în tribune. Rămâne de văzut dacă ceilalți suporteri arădeni se vor alinia acestui manifest și UTA – Rapid va fi un altfel de derby, adică fără trivialități și injurii.

Fără vulgarități și violență: „Îi invităm pe toți suporterii utiști să ni se alăture”

Ne apropiem cu pași repezi de începutul noului sezon. Sâmbătă ne revedem pe arena Francisc Neuman la un meci care este întotdeauna însoțit de tensiuni, luptă, emoții, orgolii și momente speciale. Prima etapă a Superligii ne oferă un nou episod al unui derby tradițional pentru fotbalul românesc – confruntarea cu Rapidul. Cu ocazia acestui meci, dar și a celor care vor urma, noi, membrii grupurilor care alcătuiesc peluza Aradului, dorim să schimbăm câteva aspecte cu privire la atmosferă și îi invităm pe toți suporterii utiști să ni se alăture. Peluza noastră a hotărât, alături de majoritatea peluzelor importante din țară, continuarea și în acest sezon a manifestului ,,Liber să fiu ultra’!”. Prin această decizie, ne-am asumat promisiunea de a protesta împreună cu galeriile echipelor cu care ne vom întâlni pe parcursul campionatului și de a lăsa deoparte orice rivalitate. De aceea, pentru partida împotriva Rapidului, ne dorim o altfel de abordare. Ne dorim ca sâmbătă să vedem un meci fără vulgarități și violență, un altfel de derby, la care fanii ambelor cluburi se vor axa pe susținerea echipei favorite și vor face front comun pentru a cere libertate și respect pentru spectatorii de pe stadioane. La portavoce nu se va da tonul la scandari injurioase sau provocări, iar bannerele reprezentative ale brigăzilor vor lipsi de pe gard deoarece peluzele noastre se vor uni sub același slogan. Sperăm ca toți arădenii care vor veni la meci să ni se alăture în acest protest pașnic deoarece considerăm că este un subiect care ne privește pe toți. Milităm pentru drepturile suporterului, pentru oprirea abuzurilor forțelor de ordine și pentru libertate de exprimare în peluză sau în tribune!, anunță cei de la Ultras Arad.

Se anunță 400 de rapidiști la Arad, dar fără liderul Bocciu’!

Fără Liviu Ungurean, alias Bocciu’, care a anunțat recent că se retrage după 10 ani și că nu va mai fi liderul fanilor giuleșteni, Rapid va avea sprijinul suporterilor în prima etapă din noul sezon, cu UTA. Surse apropiate clubului alb-vișiniu susțin că la meciul de sâmbătă, de pe stadionul „Francisc Neuman”, vor fi prezenți în jur de 400 de fani, 200 din București și restul din zonele apropiate. Cei de la UTA au fost anunțați să rezerve sectorul destinat galeriei oaspete și să pregătească o casă specială, de unde suporterii Rapidului să-și poată achiziționa biletele de meci. (foto: Ultras Arad II, Facebook)

Facebook Comments