UTA poate profita de haosul din tabăra vicecampioanei: „Trebuie să ne ridicăm nivelul pentru a obţine un rezultat pozitiv”

by Sorin Haut

FCSB vine la Arad într-un moment cum nu se poate mai prost pentru ea, după incredibila eliminare din Conference League, în faţa anonimilor kazahi de la Sahtior Karagandy! Pe de altă parte, formaţia lui Gigi Becali va fi poate şi mai motivată să câştige în faţa UTA-ei, pentru a spăla ruşinea din Armenia. Utiştii nu se lasă adormiţi şi păcăliţi de situaţia din tabăra vicecampioanei, iar antrenorul Laszlo Balint pregăteşte în cel mai mic detaliu duelul de gală de duminică seară. O primă confruntare cu stadionul aproape plin, în faţa uneia din principalele candidate la titlu, este cu siguranţă un plus de motivaţie pentru fotbaliştii UTA-ei, decişi să lege un nou rezultat pozitiv după cele patru puncte din primele două etape. Balint este conştient de valoarea adversarei şi îşi avertizează jucătorii despre cât de dificil se anunţă meciul cu FCSB: „Este un meci important pentru noi, jucăm împotriva unei candidate serioase la câştigarea campionatului. Să nu ne lăsăm păcăliţi de ceea ce am văzut ca exprimare în meciul lor din Conference League. Trebuie să ne raportăm la jocul lor consistent pe care l-au avut în primele două etape din Liga 1, mai ales acea victorie categorică cu Craiova. Au jucători de o calitate tehnică individuală foarte bună, peste media campionatului, capabili să facă oricând diferenţa, de aceea trebuie să ne ridicăm nivelul pentru a obţine un rezultat bun. Suntem concentraţi pe potenţialul nostru, nu ne interesează ce moral au cei de la FCSB, important e ce se întâmplă la noi, ce atmosferă avem, şi cât de bine mental vom fi la ora jocului, aspect foarte important. Este esenţial să pregătim fiecare detaliu şi să ne rezolvăm problemele. Din fericire, am de unde alege pentru acest meci, Hora şi Benga au revenit în programul normal, băieţii reacţionează foarte bine la antrenamente, au atitudine corectă şi toţi sunt în creştere din punct de vedere individual. De aceea, îmi va fi greu să fac primul „11”, dar asta mă bucură, pentru că am soluţii. Echipa este într-un progres iar asta trebuie să arătăm pe teren duminică seară şi să obţinem un rezultat bun. Vor lipsi Negoescu, Călin, Ilie şi Isac, care nici el nu are încă un tonus potrivit”, a declarat Balint la conferinţa de presă de astăzi.

Balint: „Suntem în progres şi asta trebuie să se vadă duminică”

Pe antrenorul UTA-ei nu îl deranjează declaraţiile lui Gigi Becali cu privire la interesul pentru Miculescu, mai ales în contextul în care acestea vin înaintea meciului direct: „Îl ştim cu toţii pe domnul Beclai, nu ne-a deranjat absolut cu nimic ce spune. Miculescu este un jucător tânăr, cu potenţial şi cu un nivel în creştere, dar mai are multe de demonstrat la UTA. Am avut o discuţie serioasă cu el, trebuie să rămână cu capul pe umeri şi să îşi vadă de fotbal, pentru că deşi are un randament bun, poate şi el mai mult. Sunt doar zvonuri în privinţa lui, nu a venit nici o ofertă oficială a celor de la FCSB pe adresa clubului.” Cu Gigi Becali în rol de patron-antrenor, Dinu Todoran fiind se pare mai mult executant, şi cu haosul de la FCSB – schimbările fiind dictate de multe ori din lojă sau prin telefon – echipa „roş-albastră” rămâne o echipă imprevizibilă, dar cu foarte multe variante în lot. Pe de altă parte, Balint vrea să le facă o mare bucurie celor probabil peste 8 mii de suporteri, care vor umple aproape până la refuz stadionul „Francisc Neuman”: „Au soluţii destul de bune, care le permite să alinieze un prim „11” foarte competitiv pentru Liga 1, indiferent cine lipseşte. În ceeea ce ne priveşte, e clar că ne dorim să îi facem fericiţi pe adevăraţii suporteri utişti, pentru că probabil vor veni la meci şi oameni care doresc să îi vadă pe cei de la FCSB”, a mai spus Balint.

Liviu Antal: „Presiunea este pe FCSB, să îi facem fericiţi pe suporteri!”

Din rândul jucătorilor, la întâlnirea cu presa a venit experimentatul Liviu Antal, cel care ştie cum e să câştigi astfel de meciuri importante, împotriva unor echipe mari: „Din punctul meu de vedere, presiunea este pe FCSB, pentru că le-a mai rămas doar campionatul şi joacă aici după acea eliminare din Conference. Vor veni afectaţi, dar pe de altă parte acest episod cred că îi va motiva să facă un joc bun cu noi şi să câştige, pentru a spăla ruşinea din cupele europene. Dar nu trebuie să rămânem focusaţi pe situaţia lor, avem nevoie de un joc bun şi bineînţeles de un rezultat pe măsură. Pentru asta trebuie să ne facem jocul şi să punem în practică ce am pregătit la antrenamente, pentru acest meci. Mă bucur că va fi un stadion aproape plin, este foarte important să avem suporterii alături de noi, au făcut o atmosferă extraordinară şi în prima etapă. Vrem să îi facem fericiţi şi la final să ne putem bucura împreună”, a spus Antal, refăcut şi el după problemele medicale de după meciul de la Piteşti. Aşadar, UTA este pregătită de un meci mare, cu FCSB, iar stadionul se va umple în proporţie de 75% conform noilor modificări din protocolul autorităţilor. Lipseşte doar victoria şi fiesta se va declanşa duminică, la miezul nopţii! Partida dintre UTA şi FCSB se va disputa duminică, 1 august, ora 22 şi contează pentru etapa a treia a Ligii 1 la fotbal. Înaintea rundei, ambele echipe au patru puncte, cu golaveraj superior bucureştenilor.

Compania ROMASIA rămâne alături de UTA

În deschiderea conferinţei de astăzi, de la UTA, președintele clubului, Attila Brosovszki și managerul companiei ROMASIA, Marius Grada, au anunţat prelungirea contractului de sponsorizare cu clubul arădean. “Chiar dacă activăm la nivel naţional, suntem arădeni, suntem o companie cu sediul în Arad și ne-am dorit să continuăm să sprijinim principalul brand al Aradului. UTA este o echipă de mare tradiție a fotbalului românesc, un nume respectat care impune admirație și respect în toată țara, un club cu o atitudine decentă și cu rezultate remarcabile, valori cu care ne identificam și noi, ca și companie. Am venit alături de UTA în urmă cu trei sezoane, în Liga a II-a, în acel an s-a și promovat în prima ligă, am rămas alături de club în primul an de Liga I și dorim să mergem mai departe, să fim parte din consolidarea și dezvoltarea clubului. An de an, sumele alocate de noi au crescut, la fel și bugetul și ambițiile clubului. Pe lângă stadionul nou, UTA are privilegiul să fie singura reprezentantă a Vestului României in prima Ligă, oamenii din Timișoara și din Oradea vin la meci la Arad, ceea ce pentru noi este un motiv de bucurie”, a declarat Marius Grada. (foto: UTA Arad, facebook)

 

Facebook Comments