UTA poate fi promovată de…alţii! Toate calculele pentru Liga 1, înaintea meciurilor de marţi

by Sorin Haut

Chiar dacă a adunat doar patru puncte din 12 posibile până acum, UTA are șanse mari să promoveze matematic chiar la sfârşitul etapei a patra (penultima) din play-off-ul Liigi 2, adică marți seara. Practic, avantajul de cinci puncte, ca urmare a înjumătăţirii punctelor în play-off, se poate dovedi decisiv pentru arădeni. Dacă Argeșul nu câştigă la Ploiești sau Turris – Mioveni va fi egal, utiștii au motive de sărbătoare! Vor promova matematic în elita fotbalului românesc, după 12 ani de pauză. Laszlo Balint este, însă, dezamăgit şi spune că echipa nu ar trebui să se bucure până duminică, după meciul cu FC Argeş. Supărat după parcursul dezamăgitor de acasă, din play-off, antrenorul UTA-ei îşi doreşte să încheie tot pe primul loc, în sprintul spre Liga 1, un rezultat pozitiv la Piteşti fiind obligatoriu pentru a se revanşa în faţa suporterilor.

Ca și după precedentele partide de pe teren propriu, încheiate fără victorie, „principalul” liderului a gestionat cu greu înfrângerea cu Rapid, rămânând minute bune pe banca de rezerve la final. „Eu nu aș putea să sărbătoresc marţi, știind că nu am făcut ceea ce depindea de noi. Nu știu, dacă vrea cineva să sărbătorească, să sărbătorească, eu sunt altfel. Trebuia să atingem niște lucruri… Ideea este că trebuie să ne schimbăm mentalitatea și, din nou, atitudinea și să facem pași către punctele care ne sunt la îndemână, până la urmă”, a punctat la final, Laszlo Balint.

Aşadar, etapa a patra din play-off-ul Ligii 2 se încheie marţi, 28 iulie, cu meciurile Turris – CS Mioveni, ora 17 şi Petrolul – FC Argeş, ora 19. Meciuri la finalul cărora UTA poate spera să promoveze, mai ales că până acum aproape toate rezultatele indirecte i-au fost favorabile. Mai jos aveţi situaţia la zi, din clasament:

Play-off Liga 2:

1.UTA          4    1    1    2    7-7  29

2.Turris        3    1    2    0    4-3  25

3.Rapid        4    1    2    1    3-3  24

4.Mioveni     3    1    1    1    3-4  24

5.FC Argeş    3    1    1    1    4-4  23

6.Petrolul     3    0    3    0    1-1  22

 

Facebook Comments