UTA pierde thrillerul cu de toate din Gruia! Campioana a jucat în zece oameni o jumătate de oră

by Sorin Haut

UTA nu a reușit surpriza pe terenul campioanei, deși a fost din nou aproape de un rezultat pozitiv. Laszlo Balint a început meciul din Gruia cu o formulă ciudată, din care au lipsit Otele, Roger, Ubbink sau Postolachi, adică exact jucători determinanți, ce puteau pune în pericol poarta adversă. Deși a schimbat sistemul de joc și a început cu trei fundași centrali, UTA nu a surprins-o deloc pe CFR în prima repriză. Am consemnat și debutul portarului ucrainean Kucher, care nu a făcut un meci tocmai rău, având câteva intervenții bune. Campioana a deschis scorul repede, era minutul 14 când Deac a trecut ușor de Hoxhallari, Abeid și Benga nu au reușit să îndepărteze pericolul, iar Krasniqi a marcat cu un șut la rădăcina barei, 1-0! Modestul central Rusandu a dictat apoi foarte ușor un penalty în minutul 21 la un duel între Maglica și Chindriș, deși faza a fost analizată de VAR. Ciprian Deac a șutat defectuos de la punctul cu var și scorul a rămas neschimbat! În prelungirile primei reprize, CFR a mai marcat o dată prin Janga, dar după minute de parlamentări cu cei din camera VAR, Lucian Rusandu a anulat golul pentru un fault al lui Kolinger la Milosevic, spre disperarea lui Petrescu, care i-a cerut socoteală în drumul spre vestiare pentru decizia luată. UTA nu a jucat nimic 45 de minute și s-a putut considera foarte norocoasă că la cabine nu s-a intrat cu scor de forfait. O cu totul altă partitură a interpretat UTA în a doua parte, când pe teren au intrat Otele și Ubbink, ei aducând un plus de calitate în joc. Doar că ne întrebăm de ce întotdeauna trebuie să treacă o repriză sau chiar mai mult pentru ca Balint să introducă jucătorii potriviți pe teren.

Două reprize total diferite pentru UTA și un Rusandu depășit total de joc

După doar 90 de secunde, la un atac prelungit, mingea a ajuns la tânărul Rareș Pop, care a marcat din fața careului mic, 1-1! Din păcate, în minutul 62, la o lovitură liberă excutată de Deac, Benga a ratat intervenția cu capul, Vukcevic nu a reacționat și Yuri, scăpat din marcaj, a trimis mingea în plasă: 2-1. În minutul 70, CFR a rămas în inferioritate numerică, după ce Maglica l-a faultat dur pe Vukcevic. Imediat, Deac a intrat și el dur la Roger, dar clujeanul a primit doar cartonaș galben. UTA a dominat, apoi, clar meciul, iar în minutul 86 Milosevic a ratat incredibil, fiind blocat de portarul Sava la 6 metri. La această fază, utiștii au solicitat penalty, pentru că portarul clujenilor dă și în minge dar și îl rașchetează pe atacantul UTA-ei. Postolachi a ratat și el de la șase metri și s-a terminat 2-1, după ce UTA a avut 10 cornere și om în plus jumătate de oră. Meci cu de toate în Gruia, dar și cu multe probleme de arbitraj, antrenorul Laszlo Balint contestând în termeni duri maniera brigăzii conduse de Rusandu, dar și delegarea la VAR a lui Szabolcs Kovacs, arbitru abonat la partidele arădenilor. CFR Cluj ține ritmul cu liderul Farul, în vreme ce UTA rămâne penultima în clasament, pe loc retrogradabil. Multe probleme de lot pentru Balint, un Vukcevic accidentat grav, Hoxhallari și Chindriș suspendați și un meci cu FCSB de duminică ce se anunță foarte greu! (foto: UTA Arad, facebook)

CFR Cluj – UTA 2-1 (1-0)

CFR Cluj: Sava – Braun, Yuri, Burcă (Kolinger), Camora – Deac (Peteleu), Muhar, Cvek (Hoban), Krasniqi (Petrila) – Maglica, Janga (Țâru).

UTA: Kucher – Chindriș, Benga, Hoxhallari (Otele) – Vukcevic (Roger), Anton, Cascini (Postolachi), Abeid – R.Pop (Pășcălău), Milosevic, Barbosa (Ubbink).

Au arbitrat: L. Rusandu – la centru, I. Bucsi (ambii din Sf. Gheorghe), M. Marica (Bistrița) – asistenți.

 

Facebook Comments