UTA pierde pe mâna ei în Bănie, dar şi după o eroare mare a arbitrului Costreie

by Sorin Haut

Scăpată de orice emoţie privind barajul de menţinere în Liga 1, UTA a fost darnică de 1 Mai, iar oltenii lui Napoli au profitat la maximum, ajutaţi şi de un central Costreie din Buftea, complet aerian. Partida din această seară, de pe „Ion Oblemenco” a început prost pentru arădeni, cu accidentarea lui Iacob, înlocuit după doar cinci minute de Balauru. După un început ceva mai bun al gazdelor, cu Compagno aproape de gol la faza la care Iacob şi-a salvat echipa de la gol cu preţul accidentării şi apoi o minge şutată de Asamoah, respinsă incredibil de Balauru, Otele a ratat prima mare ocazie arădeană, când excelent angajat de Ubbink, şi-a prelungit prea mult mingea şi a fost blocat de Popa. Același nigerian a mai irosit alte două şanse mari, iar în prelungirile primei părţi, Ubbink a ratat uluitor, de două ori, prima dată olandezul țintind bara, apoi pe portarul Popa! Partea secundă a început bine pentru Craiova, dar Balauru a salvat în faţa lui Compagno, după care în minutul 49 am asistat la faza care avea să decidă soarta celor trei puncte, după o eroare a arbitrului. Balauru a fost faultat dur în afara careului de Bauza, care putea fi chiar eliminat pentru talpa pusă pe gamba portarului de la UTA, dar Costrete a şocat pe toată lumea şi a dat lovitură liberă invers, arătându-i galben lui Balauru, norocos că a mai putut continua jocul! Şi mai rău pentru arădeni e că din acea lovitură liberă de la marginea careului a şi ieşit gol, Kovacic marcând după centrarea lui Baeten, 1-0.

Arădenii cu ratările uriaşe, oltenii cu arbitrul şi cu golul! Bauza putea fi eliminat

În minutul 60, Miculescu a avut golul egalizator în picior, dar a şutat peste din şase metri, cu toată poarta goală în faţă, concurând probabil la ratarea campionatului! UTA a dominat în ultimul sfert de oră, dar mingea nu a vrut să intre în poartă. În minutul 83, puştiul debutant Rareş Pop era să înscrie, mingea trimisă de el mergând în plasa laterală! Otele a mai ratat o dată pe final, pentru ca la ultima fază din prelungiri, tot el să ceară fără succes penalty la o intervenţie la limită asupra sa a lui Kovacic. UTA pierde pe undeva nemeritat, dar când nu poţi să marchezi nici cu poarta goală e greu să pretinzi ceva de la un meci, chiar dacă arbitrului i se poate imputa lovitura liberă din care a ieşit golul şi poate şi mai mult cartonaşul roşu pe care i-l putea acorda lui Bauza. Rămâne însă scorul final, 1-0 pentru FCU Craiova 1948, care se salvează şi ea matematic de baraj şi poate sta liniştită în ultimele două etape din play-out. Mai mult, juveţii fac 31 de puncte şi urcă pe 10, făcând rocada cu arădenii, care cad pe 11, cu 29 de puncte. Dacă Mioveniul nu pierde mâine cu FC Botoşani, trupa lui Ionuţ Badea poate termina etapa a şaptea din play-out chiar pe poziţia a 12-a, mult sub aşteptările suporterilor! 

Formaţii:

FC U Craiova: Popa – Negru,Paramatti, Kovacic, Huyghebert – Asamoah (Marquet), Achim (D. Albu) – Baeten (Pop), Bauza (Bălan), Van Durmen – Compagno.

UTA: Iacob (Balauru) – Vukcevic, Benga, Medjimorec, Shlyakov – Batha, Vorobjovas (Isac) – Miculescu (R. Pop), Ubbink (Dangubic), Otele – Laukzemis (Fl. Matei).

Au arbitrat: S. Costreie (Buftea) – la centru, V. Urzică (P. Neamț) și M. Bobe (București) – asistenți.

Facebook Comments