UTA pierde la limită amicalul „Bătrânelor Doamne”, cu sârbii de la Vojvodina Novi Sad

by Sorin Haut

După ce a trecut în primul test din Slovenia de divizonara secundă bulgară Maritsa Plovdiv, scor 5-1, UTA a avut parte în această seară de o adversară mult mai bine cotată. Vojvodina Novi Sad, locul 7 în sezonul trecut din Serbia şi una din cele mai de tradiţie formaţii din ţara vecină, s-a impus cu 2-1, diferenţă făcută pe finalul primei reprize. Față de amicalul cu bulgarii, Ilie Poenaru i-a titularizat în duelul „Bătrânelor Doamne” pe Balauru, Isac și Stahl. Timp de o jumătate de oră, UTA a dominat steril, fără însă să îşi creeze ocazii de poartă. A fost nevoie de gafa portarului utist pentru ca tabela să se modifice, după 34 de minute de joc. Balauru a ieșit cu mingea la picior până la 17 metri, a pasat greșit, iar Milosavljevic a găsit plasa cu o boltă perfectă de la 35 de metri! Arădenii și-au pierdut organizarea defensivă și golul de 2-0 a venit peste alte cinci minute, atunci când Batha a pierdut o minge la mijloc, sârbii au atacat în superioritate numerică, Nikolic a tras în transversală, mingea a ajuns în stânga la Bastajic, care a trimis în plasă cu toată opoziția lui Balauru. Era minutul 39, iar până la finele primului act goalkeeperul utist a mai salvat alte două mingi foarte grele din fața lui V.Simic și N.Nikolic.

Negoescu, la a doua reuşită de la Rogla

La pauză, Poenaru i-a aruncat în luptă pe Postolachi, Miculescu și Matei, cu Keşeru trecând număr 10 în spatele “internaționalului” moldovean, fără însă ca UTA să reuşească mare lucru pe faza ofensivă. Asta până în minutul 64, când Postolachi a reluat cu capul din mijlocul careului la centrarea lui Ubbink, dar Carevic a scos în corner. S-a făcut până la urmă 2-1, după reuşita cu capul al lui Negoescu, în urma centrării lui Dobrescu. A fost al doilea gol la Rogla al jucătorului de 19 ani, revenit din împrumutul de la Metaloglobus. „Roș-albii” de pe Mureș puteau egala chiar la ultima fază, dar Miculescu nu a reuşit să bage mingea în plasă din faţa porţii. UTA a jucat cu: Baluru (46 Fl. Iacob) – Dobrescu (82 Pătlăgică), Erico (56 A. Chindriș), Benga (75 Maxim), Hoxallari – Batha (62 Șteau), Isac (46 Matei) – Stahl (62 Negoescu), Ubbink (46 Postolachi), Otele (46 Miculescu) – Keşeru (62 Ubbink).

Joi, ultimul test din Slovenia

Așadar, UTA pierde la limită în fața Vojvodinei, iar joi, de la ora 17:30, arădenii joacă ultimul amical din Slovenia, împotriva unei alte formații din Serbia, Radnicki Nis, echipă şi mai bine cotată decât Vojvodina, locul 4 în sezonul trecut din prima ligă sârbă şi participantă în preliminariile Conference League. În următoarea zi, pe 1 iulie, delegația utistă se întoarce acasă, urmând ca în weekendul 8-10 iulie să dispute un ultim amical, cel mai probabil cu o divizionară secundă din ţară.

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate