UTA nu mai are voie să greșească pentru a se salva: victoria este obligatorie la Mioveni!

by Sorin Haut

La doar un punct peste linia retrogradării directe cu două etape înainte de finalul play-out-ului, UTA are meci de totul sau nimic la Mioveni! Echipa pregătită de Mircea Rednic este obligată să câștige pe terenul ultimei clasate și deja retrogradatei CS Mioveni. Asta dacă nu vrea să riște nimic și să fie la mâna ei vinerea viitoare, în lupta pentru evitarea locului 15, direct retrogradabil. Tocmai de aceea este de anticipat ca Rednic să alinieze din nou o formulă ofensivă, posibil tot într-un sistem 442, cu Postolachi și Keseru în atac, dar și cu puștiul Rareș Pop așteptat să reintre în primul 11. Gazdele își vor vinde probabil scump pielea, încercând să ajute conjudețeana FC Argeș, contracandidata roș-albilor pentru menținerea în prima ligă. UTA vine chiar după meciul cu scandal de la Pitești, în care a irosit incredibil victoria, scăpând două puncte printre degete la ultima fază! Rednic a contestat în termeni duri arbitrajul lui Cojocaru, centralul gălățean acordând în Trivale trei penalty-uri împotriva UTA-ei și se așteaptă acum la o replică bună din partea Mioveniului:

Rednic a tras alarma: Să nu îi tratăm superficial!

Am discutat cu jucătorii să nu facem cumva greșeala să-i tratăm superficial, pentru că sunt retrogradați. Sunt din același județ cu FC Argeș, știți conjunctura de acolo, este o prietenie, partide și primari astfel că mai mult ca sigur vor încerca să-i ajute. Avem calitate, echipa joacă, avem puterea să decidem acest meci. Poate le-au promis vreun salariu restant sau vreo primă, dar noi trebuie să avem atitudine bună, agresivitate și să evităm greșelile neforțate, ca cele de la Pitești. Partida dintre CS Mioveni și UTA se dispută duminică de la ora 13:30. În caz de victorie, echipa arădeană ar putea să-și asigure matematic prezența la barajul pentru evitarea retrogradării, asta dacă FC Argeș pierde la Craiova meciul cu FCU 1948.

Arădenii își pot asigura barajul încă de duminică

Rednic a deplasat 20 de jucători, cele mai importante absențe fiind ale lui Milosevic, lăsat acasă, Erico și Chindriș, ambii accidentați și Isac, trimis la echipa de juniori mari pentru semifinala Ligii de Tineret, cu FCSB. UTA va fi susținută la Mioveni și de suporteri, aceștia urmând să facă deplasarea cu autocarele. În schimb, a fost cooptat în lotul anti-Mioveni tânărul Pășcălău. Penultima etapă din play-out se anunță foarte interesantă, cu Argeșul jucând în deplasare la FCU Craiova 1948, oltenii lui Mititelu având deja asigurat barajul pentru Conference League (au însă nevoie de punct(e) pentru a termina în fața Voluntariului și a juca acasă primul baraj pentru Europa), în vreme ce Chindia are și ea deplasare complicată, la Universitatea Cluj.

 

Facebook Comments