UTA nu are de ales, va juca meciurile cu Hermannstadt și Voluntari pe „orezăria” de la Oradea

by Sorin Haut

UTA a decis să revină pe arena „Iuliu Bodola” din Oradea, cel puțin pentru următoarele două meciuri considerate pe teren propriu. Adică cel cu FC Hermannstdat, de sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 14 și confruntarea decisivă cu FC Voluntari, pentru calificarea în sferturile Cupei României, duel programat marți, 5 decembrie, de la ora 19. La ceea ce s-a văzut acum câteva zile, cu ocazia partidei derby din C8 dintre FC Bihor și Poli Timișoara, adică un teren transformat în „orezărie”, decizia nu pare prea inspirată, dar nici soluții nu prea sunt. E adevărat că până la confruntarea cu sibienii, gazonul are timp să-și revină, Bihorul disputându-și ultimele meciuri ale anului din Liga a III-a în deplasare, dar totul va depinde până la urmă de vreme.

Se anunță ploi multe în perioada următoare, astfel că sunt toate șansele ca UTA să joace pe un teren foarte greu. Pe de altă parte, UTA nu s-a descurcat nici pe un gazon mult mai bun, cel de la Sibiu, unde a făcut figurație în fața Oțelului și poate condițiile mai grele o avantajează cel puțin în fața lui Hermannstadt, formație ce are un bun joc colectiv.  În paralel, pe Arena „Francisc Neuman” din Arad continuă lucrările efectuate de cei de la Sport Fields.

Instalația de degivrare a fost montată și testată, dar până la montarea noului gazon mai e ceva timp. Arădenii speră să își dispute aici meciurile cu Farul, de pe 16 decembrie și i Universitatea Craiova, de pe 20 decembrie, doar că șansele să se întâmple acest lucru sunt infime, având în vedere vremea potrivnică ce se anunță în luna decembrie, fapt ce probabil va duce și la întârzierea lucrărilor. (foto: Politehnica Timișoara, facebook)

Facebook Comments