UTA nu a stat la discuţii cu Clinceniul şi intră în Hora play-off-ului!

by Sorin Haut

Echipa lui Laszlo Balint şi-a respectat statutul de favorită în meciul din această seară, cu ultima clasată în Liga 1. Meciul disputat pe arena lui Dinamo a fost primul fără spectatori din acest sezon al Ligii 1, ca urmare a interdicţiilor dictate de autorităţi (n.n. intrate în vigoare de astăzi) datorită creşterii cazurilor de coronavirus. UTA s-a impus clar, cu 3-0, scor stabilit încă de la pauză, în faţa unei Academica Clinceni tot mai slabă sub comanda lui Ionuţ Chirilă. „Roş-albii” au reuşit să profite de cadourile ilfovenilor din prima repriză, mai exact ale puştiului din poarta gazdelor, Ştefan Dobre. Începutul de meci a fost echilibrat, iar cel mai aproape de gol au fost cei din Clinceni, Omoh şi de Amorim ratând două bune situaţii în primele 20 de minute. La una din primele apariţii periculoase, UTA a lovit precum o formaţie pragmatică, specialistă a deplasărilor: era minutul 21, când Ubbink l-a lansat pe partea dreaptă pe Hora, care a înscris cu un șut lobat din colțul careului de 16 metri, peste un Dobre ieşit neinspirat din poartă.

Hora, cu o „dublă” şi Miculescu au profitat de cadourile portarului Dobre

Peste trei minute, un şut deviat a lui Roger a întâlnit transversala, după care Academica şi-a creat şi ea două situaţii bune: mai întâi, în minutul 34, şutul lui Pârvulescu, de la 20 de metri, a fost respins de Benga, pentru ca din cornerul rezultat, transversala să îl salveze pe Iacob la mingea trimisă cu capul de Cascini. UTA a făcut 2-0 în minutul 38, când după un corner executat de Ubbink, mingea a ajuns la Dobre, care însă a scăpat-o incredibil în faţa lui, la doi metri şi de acolo Miculescu, pe fază, a marcat simplu. În minutul 43, Iacob a scos de sub bară o minge trimisă din lovitură liberă de Moulin. În replică, în prelungirile primei reprize, Hora a făcut 3-0, trecându-şi în cont “dubla” cu un şut din şase metri, după un corner, o respingere greşită a gafeurului din poarta Clinceniului şi o pasă bună a lui Passaglia. Chirilă s-a trezit abia la pauză şi l-a scos din poartă pe Dobre, dar era prea târziu ca echipa lui să mai emită pretenţii, diferenţa de valoare fiind oricum clară.

A debutat Wagner, UTA e la doar două puncte de viceliderul CSU Craiova!

Partea a doua a fost ceva mai echilibrată, dar tot UTA a ratat ocaziile mari, Miculescu şi nou intraţii Wagner – atacantul ceh fiind la debut – şi Isac fiind imprecişi la finalizare. S-a terminat 3-0 pentru UTA, care cu această a doua victorie la rând urcă pe locul şase în Liga 1, poziţie care asigură play-off-ul! Arădenii fac 23 de puncte, la un punct peste Rapid şi două peste FC Argeş şi la doar două lungimi în spatele viceliderului CSU Craiova, care are 25 de puncte! FCSB, Botoşani şi Voluntari au 24 de puncte, bucureştenii având însă un meci mai puţin disputat, cel amânat cu Farul. Programul o avantajează pe UTA, care mai are de jucat în următoarele două etape cu Chindia, acasă şi cu CS Mioveni, în deplasare, astfel că şansele de a termina prima parte a sezonului regulat pe loc de play-off sunt destul de mari.

Formații:

Academica: Dobre (46 Ureche) – Achim (5 Pashov), Patriche, Bilali, Pârvulescu – Cascini, Moulin – Vanzo (46 R.Ion), Chandarov (57 Dumitrache), de Amorim – Omoh. Antrenor: Ionuț Chirilă

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic (85 Baravykas), Benga,  Medjimorec, Shlyakov – Vorobjovas, Passaglia – Roger (Wagner 76), Ubbink (85 Isac), Miculescu (76 Antal) – Hora (62 Mercioiu). Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Bogdan Dumitrache (București) – Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Ferencz Tunyogi (Zalău). Observator FRF: Eduard Dumitrescu (Piteşti).

 

 

 

Facebook Comments