UTA nu a crezut în Conference League: „Nu am ratat participarea, eventual două baraje”!

by Sorin Haut

UTA a terminat pe loc de baraj pentru Conference League, iar clasarea pe locul 8 în Liga 1 le-ar fi permis arădenilor să o înfrunte pe Chindia Târgoviște, într-un prim baraj pentru revenirea în Europa după aproape jumătate de secol! În cazul unei victorii, UTA ar fi înfruntat într-un al doilea baraj decisiv, pe Sepsi Sfântu Gheorghe – locul 4 în play-off, învingătoarea urmând să acceadă în preliminariile Conference League. Doar că UTA nu a depus dosarul pentru licența UEFA, Alexandru Meszar admiţând o lipsă de experiență în demersul european, dar, pe de altă parte, fiind pe undeva mulţumit cu situația, în sensul în care jucătorii și antrenorii aveau nevoie de o pauză pentru a-şi reface forțele după un an extrem de solicitant, în care au avut parte, în total, de doar două săptămâni de vacanţă. UTA nu a mai participat într-o competiție europeană din sezonul 1972-73, când era eliminată de suedezii de la IFK Norrkoping în primul tur al Cupei UEFA, actuala Europa League.

Meszar: „O lipsă de experienţă, dar pe undeva ne bucurăm…”

„În primul rând, a fost o lipsă de experiență a noastră, având în vedere că e primul an în Liga 1, dar și o lipsă de experiență a societății pe care am angajat-o. Aceasta  ne-a făcut auditul pentru licența de Liga 1, dar nu a depus și pentru licența europeană. Dar, în final, pe undeva ne bucurăm că s-a întâmplat așa, deoarece echipa noastră nu a avut nici un fel de vacanță de un an și jumătate. După promovare am avut șapte zile pentru a face echipă, în perioada intercompetițională iarnă-vară au fost doar zece zile. Echipa nu a mai fost în cantonament, nu au avut meciuri de pregătire, deci această vacanță de 20 de zile este perfect binevenită. Să nu uităm că nu am ratat participarea într-o cupă europeană, am ratat, eventual, două baraje.

„Nu aveam forţa să ne calificăm”

Nu ne lipseau deloc aceste meciuri, avem fotbaliști din Brazilia, din Rusia, care trebuie să meargă acasă, deci nu știu cum îi puteam ține montați încă două săptămâni pentru aceste baraje. Având în vedere că noi, cu câteva etape înainte de finalul sezonului, încă puteam merge la barajul de menținere sau chiar să retrogradăm direct, nu cred că aveam forța necesară să câștigăm două baraje și să ne calificăm. Ne dorim să mergem pas cu pas, acesta este unul dintre principiile noastre” a declarat conducătorul de facto al clubului UTA în emisiunea GSP Live.

 

Facebook Comments