UTA lui Balint e deja o comedie neagră: primii doi golgheteri au ajuns rezerve, iar probabil cel mai bine plătit fotbalist joacă în…tribuna VIP!

by Sorin Haut

A venit și rândul celor de la Farul să se impună pe Arena Francisc Neuman în fața UTA-ei. De la revenirea arădenilor în Superligă, echipa lui Gică Hagi nu marcase niciun gol în trei meciuri oficiale la Arad, dintre care două remize albe și o înfrângere cu 1-0. Puștiul Adrian Mazilu a spart însă gheața pentru trupa de pe litoral, care câștigă pe Mureș fără să joace mare lucru și se desprinde în fruntea Superligii. Laszlo Balint continuă să persiste însă în greșeli în special în privința formulei de start, titularizarea lui Roger, foarte slab la Sibiu, neavând nicio justificare. Iar brazilianul a jucat la fel de modest și aseară, el venind de fapt după o perioadă în care nu știm cât de bine s-a antrenat în Gruia, lăsând și impresia unor probleme de ordin fizic. Ne și întrebăm dacă nu cumva sunt ceva interese la mijloc și jucătorul nu este titularizat tocmai pentru a i se face cotă cum se spune în fotbal și a aduna minute importante pentru un eventual transfer la vară. Numai că atunci ar fi vorba de interese ce nu au nimic în comun cu UTA. Altfel nu ne explicăm cum de Otele – al doilea golgheter al echipei, cu cinci goluri, deși nu a jucat în primele patru meciuri din acest an! – mult peste nivelul brazilianului și probabil cel mai valoros jucător din lot dar și unul din puținii utiști capabili să destabilizeze defensivele adverse, începe din nou rezervă. Și golgheterul UTA-ei, moldoveanul Postolachi, cu șase reușite, este de câteva etape rezervă, deși a confirmat chiar și în banda stângă și a demonstrat că are și simțul golului. Iar faptul că puștiul Rareș Pop (ajuns și el titular sub comanda lui Balint mai mult conjunctural, după accidentările lui Isac și Șteau) este din nou unul din puținii remarcați din tabăra utistă, deși în lot figurează jucători cu cote mult mai bune, confirmă faptul că la UTA ceva nu e în regulă și parcă nu toată lumea trage în aceeași direcție. Sau unii doar mimează fotbalul. Scandaloasă situație, pentru că la UTA sunt de exemplu salarii mai mari decât la Farul, nu știm să existe probleme cu banii, lotul este destul de valoros pe hârtie, echipa joacă acasă cu stadionul aproape plin și totuși s-a ajuns în situația de a se bate an de an la retrogradare. 

Titularizarea lui Roger, ambiție personală sau sunt alte interese la mijloc?!

Dar toate astea se întâmplă de când a reapărut în prim-plan Roger, mutare contestată de CFR Cluj și pentru care UTA riscă amenzi din partea FIFA și chiar interdicție la transferuri. De asemenea, apariția lui Keseru la tribuna VIP, probabil cel mai bine plătit jucător din lot, stârnește rumoare atâta timp cât o echipă disperată precum UTA își permite să țină de două etape în afara lotului un atacant golgheter adus cu surle și trâmbițe, ce ar fi putut poate, măcar printr-o execuție, să marcheze sau măcar să își justifice la minim banii primiți lunar în cont. Apoi, Balint continuă să fie un antrenor fricos și slab, ce nu își asumă riscuri și mizează doar pe schimbări post pe post, adică nici măcar la 0-1 cu Farul nu a încercat să joace cu doi atacanți de careu și eventual să renunțe la un închizător. Era un moment în care nu mai era nimic de pierdut și totuși a insistat cu un sistem de joc deloc productiv, cu care UTA nu reușește nici măcar să creeze mare pericol la porțile adverse. Așadar, destule greșeli ale staff-ului tehnic și poate ambiții personale, dar când practic conducerea este mai mult de decor și nimeni nu îl trage de mânecă pe salvatorul venit să își încheie treaba începută, UTA continuă să macine în gol într-un sezon cu adevărat modest. Iar lupta pentru salvare din play-out se anunță tot mai complicată. Mai jos aveți declarațiile antrenorului echipei arădene după un nou eșec în campionat:

Balint rămâne în lumea lui: „Am făcut un meci bun, ne-a lipsit șansa…”

E un pic paradoxal ce am trăit în acest meci, pentru că eu consider că am făcut un meci bun. Pe alocuri, am fost cel puțin la nivelul adversarului, liderul campionatului, care are jucători cu calitate individuală mult peste medie. Dar, așa cum ne-am propus, i-am blocat, i-am ținut departe de poarta noastră cu construcția lor. Cei din ofensiva lor au fost anihilați destul de bine, doar că, din păcate, în astfel de meciuri, când comiți greșeli neforțate, iar noi am avut multe și în prima parte, plus cea de la gol, ești taxat. Apoi, doza de șansă nu este din nou de parte noastră. Dacă nu dai gol, e greu să emiți pretenții la puncte în fața unor adversari puternici, care vor titlul. E adevărat, sunt jucători de la care vrem mai mult cu toții. Și mă refer în special la jucătorii ofensivi, care au calitate. Avem încedere în ei, sper să își ridice nivelul. La interpretarea tactică ne-am achitat bine de sarcini, cu mențiunea că multe greșeli puteau fi evitate. În plus, e nevoie de inpsirație când ajungi la finalizare, la găsirea ultimei decizii, ultimei pase, șut sau centrare, aici ai nevoie de execuții bune, a fost analiza partidei făcută de Laszlo Balint. Rămasă pe locul 15, direct retrogradabil, UTA se pregătește de deplasarea de joi de la Cluj, pentru duelul cu campioana CFR. Nu vor juca Batha, suspendat și Benzar, accidentat. 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate