UTA, jefuită pe Arena Naţională! Marian Barbu a inventat două penalty-uri ca la judeţ

by Sorin Haut

UTA a pierdut cu 2-1 cu FCSB, într-un meci disputat în această seară pe Arena Naţională. Cu Vukcevic accidentat şi cu Hora recuperat, dar lăsat doar pe bancă, Balint a surprins lăsându-i rezerve şi pe Erico şi Batha, în mod normal titulari. Prima repriză a fost a UTA-ei, care şi-a creat două ocazii mari de a înscrie, dar Passaglia, minutul 10 şi Dangubic, minutul 17, au ratat incredibil, din poziţii ideale. Primul nu a găsit poarta din doar şase metri, şutând milimetric pe lângă vinclu, iar al doilea s-a trezit singur cu Vlad la 16 metri, dar a şutat alături. Fără să joace aproape nimic, FCSB a primit în minutul 21 cadou de Moş Nicolae un penalty care nici la judeţ nu se acordă: Octavian Popescu a pătruns în careu şi într-un duel bărbătesc cu Roger a simulat grosolan, aruncându-se pur şi simplu în careu. Marian Barbu atât a aşteptat, inventând o lovitură de la 11 metri, iar Tănase a transformat precis de la punctul cu var. Tot UTA a continuat să lege mai bine jocul şi după deschiderea scorului, dar fără să îşi mai creeze ocazii mari. O primă repriză umbrită de acel penalty ruşinos, dar cu o echipă arădeană care din nou termină în dezavantaj după ce a jucat mai bine decât adversara sa. FCSB a început mai bine partea a doua, iar în primele cinci minute Iacob şi-a salvat echipa în două rânduri, la reluarea lui Cordea din doar şapte metri, iar apoi la şutul deviat a lui Şut de la 20 de metri. UTA a continuat să sufere în partea a doua, iar Medjimorec a blocat in extremis după o pătrundere în careu a lui Dumiter.

Barbu a făcut diferenţa după o manieră ce ne aminteşte de vremurile comunismului…

Dar echipa lui Balint rămâne imprevizibilă şi a reintrat în meci într-un moment mai puţin bun al ei. Era minutul 72, când Ubbink a dat o pasă filtrantă excelentă lui Dangubic, acesta a şutat din alunecare, iar Roger a marcat cu fentă, după ce Vlad a respins iniţial mingea, 1-1. Peste doar un minut, Dangubic i-a întors serviciul lui Ubbink, iar olandezul a şutat cu şpiţul de la 15 metri, Vlad respingând miraculos în bară. Văzând că FCSB e în primejdie, Barbu şi brigada sa comică şi-au amintit că trebuie să îşi ducă la bun sfârşit jaful: în minutul 79, Dumiter a scăpat mingea în aut de poartă, centralul şi Orbuleţ (ce nume predestinat) s-au făcut că nu văd nimic, mingea a ajuns la Vali Gheorghe, care a tras din apropiere în braţul lui Medjimorec. Dar, incredibil, Barbu dictează penalty şi Tănase marchează şi apoi îşi face cruce! Aşa a reuşit să câştige FCSB, după un meci ce ne aminteşte de practici cu adevărat comuniste. Fără cele două hoţii, UTA câştiga meritat, dar pleacă cu mâna goală la Arad şi se îndepărtează de play-off!

Formaţii:

FCSB: Vlad – Crețu, Vinicius, Miron, Radunovic – Șut (90 Ov.Popescu), Olaru (83 Oaidă), Oct. Popescu (83 I.Stoica) – Cordea (63 V.Gheorghe), Keșeru (63 Dumiter), Tănase. Rezerve: Straton, Budescu, Dumiter, Cristea, Stoica, V. Gheorghe, OV. Popescu, Oaidă, Musi
Antrenor: Toni Petrea

UTA: Iacob – Baravykas, Benga, Medimorec, Shlyakhov – Vorobjovas (46 Batha), Passaglia (64 Hora) – Roger jr., Ubbink, Miculescu – Dangubic (87 Antal). Rezerve: Balauru – Erico, Ilie, Dima, Batha, Antal, Isac, Hora, Bustea. Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Marian Barbu (Făgăraș – Brașov) – Mircea Orbuleț (București), George Neacșu (Câmpulung Muscel). Rezervă: Nicușor Flueran (Craiova). Observator FRF: Constantin Gheorghe (Suceava). Observator LPF: Cătălin Cursaru (Ploiești)

 

Facebook Comments