UTA își joacă menținerea în Superligă! Rednic: „Aradul trăiește prin fotbal, echipa asta trebuie să rămână în Liga 1!”

by Sorin Haut

UTA a ajuns la momentul decisiv al stagiunii, unul nedorit dar din păcate adevărat: barajul de menținere în Superligă! Sezonul foarte slab i-a adus pe arădeni în postura de a fi nevoiți să își apere locul în elită în dublă manșă, împotriva Gloriei Buzău. În calea UTA-ei iese echipa antrenată de Adi Mihalcea, care a terminat a 5-a în play-off-ul Ligii a II-a, dar care profită de faptul că Steaua nu are drept de promovare. Cel puțin pe hârtie, UTA pleacă net favorită , dar Mircea Rednic încearcă să-și țină jucătorii montați și concentrați, pentru a încerca să tranșeze soarta barajului încă din meciul tur, de duminică, de la ora 14, de pe arena din Parcul Crâng. „Cum să ne tratăm adversarul cu superioritate? Știu că am pățit-o puțin, în prima repriză a meciului de la Mioveni, dar acum nu se va mai întâmpla. Este vorba de imaginea și ambiția noastră. Dacă suntem băieți deștepți și tratăm cu mare seriozitate meciul tur, avem șanse mari să rămânem în Liga 1. Eu sunt 100% cu jucătorii, dar trebuie să înțeleagă că din cauza noastră s-a ajuns aici. Noi trebuie să scoatem clubul ăsta, iar echipa asta să rămână în prima ligă pentru suporteri, pentru oraș, pentru investițiile care s-au făcut aici. Deci, trebuie să înțeleagă că nu mai poți doar să ceri, ai și obligații. Dar, e clar, există și o primă specială de baraj, iar dacă rămân în Superligă sunt și primele celelalte de luat. Nu sunt prea multe, pentru că nu s-a prea câștigat, dar se ajunge la vreo 5000 de euro. Toți ne-am trezit la viață și toți trebuie să punem umărul pentru a ne îndeplini obiectivul, acela de a rămâne în Superligă. Trebuie să ne gândim la suporteri și la atmosfera de la ultimul meci de acasă. Aradul e un oraș care trăiește prin fotbal, trăiește prin UTA”, afirmă antrenorul UTA-ei. Rednic a vorbit în detaliu despre Gloria Buzău, adversara pe care nu o vede capabilă să reziste în primul eșalon cu actualul lot de jucători. „Eu zic că în afară de Iași, restul echipelor din Liga a 2-a nu știu dacă ar face mai sus față cu loturile pe care le au acum. Dar, trebuie să fim atenți, Buzăul e o echipă muncitoare, se apără foarte bine, iar la ultimul lor meci de acasă (n.a. 1-0 cu Otețul Galați) am văzut că pe contraatac au fost periculoși. Totodată, îți pune probleme la fazele fixe, au o echipă masivă. Dar, există și probleme în jocul lor, voi alege jucătorii care sunt în formă și sistemul tactic cu care să atacăm și să câștigăm”, a adăugat Rednic.

Rednic nu concepe să retrogradeze: „Toți trebuie să punem umărul pentru a ne salva!”

Mihalcea este suspendat pentru meciul tur cu UTA, urmând să ia loc doar în tribună și va reveni pe marginea terenului de abia la Arad, în returul barajului. „Obiectivul nostru principal este acela de a promova, dacă am ajuns la baraj înseamnă că încă suntem în obiectiv. Practic, suntem în fața celor mai dificile meciuri din acest campionat pentru noi, suntem în fața unor jocuri care ne pot aduce o performanță dorită de toată lumea de aici, din Buzău. În acest an, echipele de Liga 1 sunt favorite în duelurile cu echipele din Liga a II-a. Trebuie să dăm dovadă de caracter în primul rând, trebuie să fim cea mai bună versiune a noastră și fizică și psihică și atunci vom avea o șansă. Dacă vom fi la jumătate de măsură, nu trebuie să sperăm la nimic. Ce-ți dorești mai mult decât să joci cu o promovare pe masă? E ca și cum te-ai bate la campionat, pentru mine înseamnă același lucru. În momentul în care întâlnești o echipă cu o calitate individuală mai mare, ai nevoie de o atitudine pozitivă, care să suplinească poate lipsa acestei calități. Ai nevoie și de noroc, sunt două meciuri și se poate întâmpla orice și, poate, o abordare mult mai directă și realistă în faza de atac”, afirmă Adrian Mihalcea (46 de ani).

Absențe în ambele tabere, arbitrează bucureșteanul Florin Chivulete!

Mihalcea nu se poate baza în dubla cu UTA pe mai vechii accidentați, mijlocașul Cârstocea și atacantul Angelov. În fine, portarul Relu Stoian și „aripa” Valentin Munteanu nu mai fac parte din planurile buzoienilor. Dincolo, Mircea Rednic a deplasat la Buzău 20 de jucători, din lot lipsind accidentații Balauru, Marrone, Erico, Benzar, Benga și Milosevic, plus Cascini, care a ajuns la un acord pentru rezilierea din timp a contractului cu arădenii. Pentru manșa tur a barajului, Comisia Centrală a Arbitrilor a apelat la centralul bucureștean Florin Chivulete (36 de ani). Cu el la centru în acest sezon, UTA a obținut prețioasa victorie cu FCSB, 3-1, dar a și pierdut două confruntări pe teren propriu, 1-2 cu Universitatea Craiova, în sezonul regulat și 0-2, cu FC Botoșani, în play-out. La meciul de mâine, Chivulete va fi asistat de Sebastian Gheorghe, din Suceava și bucureșteanul Andrei Constantinescu, rezerva celor trei venind de la Ploiești, Andrei Moroiță. Barajul va beneficia și de asistența VAR, care de această dată va fi asigurată de Iulian Dima (București) și Vladimir Urzică (Piatra Neamț). Observatorul de arbitri este gălățeanul Liviu Ciubotariu, iar delegatul de joc, Miodrag Daniel Mihai, din București.

Facebook Comments