UTA își dă restartul cu Balint revenit pe bancă. Va fi suficient în fieful „lupilor galbeni”?!

by Sorin Haut

UTA joacă sâmbătă, de la ora 18, în fieful nou promovatei Petrolul Ploiești, clasată pe un surprinzător loc 6, de play-off, cu 23 de puncte, în vreme ce roș-albii sunt abia pe poziția a 15-a, penultima în Superligă, cu doar 16 puncte. O situație greu de anticipat la începutul campionatului și mai ales după meciul tur dintre cele două formații, de la Arad, când UTA obținea cel mai clar succes stagional, 2-0 după „dubla” lui David Miculescu. Decarul” arădenilor a plecat apoi la FCSB, iar „Bătrâna Doamnă” s-a stins treptat dar sigur sub comanda lui Ilie Poenaru. Acesta din urmă a plătit cu postul, de la începutul săptămânii întorcându-se la echipă Laszlo Balint. UTA are mari probleme de lot înaintea disputei cu „lupii galbeni”, cu absențe importante în special în apărare, unde vor lipsi Benga și Erico, suspendați și Vukcevic, accidentat. De asemenea, Cascini este o altă absență chiar de durată din tabăra UTA-ei, astfel că Balint va trebui să găsească soluții pentru o formulă care să fie eficientă încă din startul celui de-al doilea său mandat la UTA. N-ar fi exclus să îi vedem ori titulari, ori pe parcurs, pe renegații Keșeru și mai ales Ubbink, jucători ce nu s-au aflat în grațiile lui Poenaru. Așadar, arădenii vor să își dea restart chiar pe terenul uneia din revelațiile turului, alături de FC Hermannstadt, și ea nou promovată: Întâlnim o echipă foarte bine organizată, care la un moment dat avea un parcurs nesperat, probabil chiar și pentru ei. Jucând pe propriul teren, probabil vor să continue să adune puncte, căci vin după două rezultate pozitive. Dar, mergem acolo cu hotărâre, determinare și bineînțeles cu gândul că trebuie să obținem maximum din acest joc. Budescu este doar unul dintre jucătorii de calitate ai Petrolului, mai sunt și alții în toate compartimentele. De fapt, consider că cei de la Petrolul au un echilibru important între apărare și atac, e o formație constantă în evoluții și, mai nou, și în rezultate. Va conta abordarea jucătorilor și mentalitatea lor. Le-am transmis și băieților că aș vrea să fie un moment zero, chiar dacă este în mijlocul campionatului”, a spus Laszlo Balint înaintea meciului cu Petrolul.

Balint: „Trebuie să scoatem maxim” vs. Constantin: „Să nu ne lăsăm surprinși”

De cealaltă parte, principalul” ploieștenilor, Nicolae Constantin, se așteaptă la un meci greu mâine, mai ales că UTA a schimbat antrenorul și vine, în ciuda problemelor de lot, foarte motivată pe stadionul Ilie Oană: Prindem UTA într-o situație nu prea bună din punct de vedere sportiv, cred că se așteptau la mult mai mult. Vin la Ploiești după o schimbare de antrenor și lucrul acesta cred că nu e prea bine pentru noi, am mai pățit-o o dată cu Mioveniul și nu aș vrea să se mai întâmple și de data asta. Nu aș vrea să vorbesc de revanșa față de meciul din tur, mai degrabă susțin că faptul că ei au schimbat antrenorul trebuie să ne pună puțin în gardă. Vor fi schimbări de sistem și probabil și de atitudine din partea jucătorilor. Dar, noi trebuie să fim pregătiți pentru asta, să dăm maximum și să nu ne lăsăm surprinși. Noul lor antrenor cunoaște clubul și o parte dintre jucători, iar asta poate fi un avantaj pentru ei. Mi-e greu să fac o strategie pentru meciul acesta, dar într-un minut-două ne vom da seama cum se așează în teren și ce intenții au și vom avea reacția corectă, cred eu”, a spus Nicolae Constantin.

Arbitrează Marian Barbu, cel care i-a executat cu FCSB-ul

Față de meciul tur de la Arad, Petrolul și-a mai adus două piese importante, din postură de jucători liberi de contract, experimentatul Constantin Budescu și fostul dinamovist Christian Irobiso, atacant masiv și foarte mobil. Comisia Centrală de Arbitri l-a delegat pentru acest meci pe Marian Barbu, cel care l-a scos din sărite pe tehnicianul arădenilor în acel FCSB – UTA 2-1, din iarna anului trecut. Atunci, „centralul” din Făgăraș a inventat două lovituri de la 11 metri pentru vicecampioana României. Balint a luat foc după acea dispută, când a avut un discurs manifest. Barbu va fi ajutat la Ploiești de asistenții Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe) și Stelian Slabu (Braşov), dar și de rezerva Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti). Arbitri VAR vor fi Marcel Bîrsan (Bucureşti) și Gabriel Stroe (Piteşti).

Facebook Comments