UTA îşi apără punctele la… Lausanne, dar Burleanu aşteaptă la cotitură!

by Sorin Haut

Când au programat ca play-off-ul cu înjumătăţirea punctelor din Liga a II-a să înceapă abia în 4 iulie, cu trei săptămâni mai târziu decât Liga 1, Răzvan Burleanu şi cei din echipa sa s-au gândit la toate. Inclusiv la faptul că UTA, evident nedreptăţită de această măsură discriminatorie, va apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, pentru a-şi apăra punctele castigate pe teren. Aşadar, a fost special lăsată “portiţa” de atac la TAS, timp suficient ca judecătorii de la Lausanne să se pronunţe în regim de urgenţă, înaintea startului de play-off. Clubul arădean îşi reconfirmă poziţia şi prin vocea directorului de competiţii, Claudiu Drăgan, spune răspicat că UTA a angajat de mult timp o firmă de avocatură care, conform legii, are la dispoziţie, de miercuri, 27 mai, 21 de zile pentru atacarea la TAS a deciziei Comitetului Executiv al FRF. Astfel, termenul limită de atac este 17 iunie, cu toate că din informaţiile noastre arădenii se vor îndrepta cu memoriul spre Lausanne chiar în câteva zile. Dacă va avea câştig de cauză, ceea ce intuim că se va şi întâmpla, UTA îşi va recăpăta înapoi punctele pierdute – aceasta fiind şi principala solicitare a arădenilor – sau mai bine zis “furate” prin decizia federalilor, adică va reveni la cota 50 în clasamentul Ligii a II-a. Iar asta înaintea startului de play-off.

FRF are şi planul “B”: play-off tur-retur?!

Dar asta nu înseamnă că Burleanu et.company nu vor contraataca, aşteptând parcă la cotitură! Pentru a avea ultimul cuvânt, FRF-ul ar putea apela, apoi, la un play-off cu meciuri în dublă manșă, adică în total zece etape cu startul tot pe 4 iulie, ce se vor disputa din trei în trei zile, cu ultima rundă pe 5 august! Ar fi, totuşi, o variantă aproape imposibil de pus în practică, atâta timp cât chiar Burleanu a declarat acum două săptămâni că divizionarele secunde nu pot juca în acest ritm, din trei în trei zile, motiv pentru care de altfel s-a şi renunţat la varianta disputării restului de 14 etape din Liga 2 (n.n. cu startul pe 13-14 iunie), conform programului iniţial al campionatului. Sau doar când spune FRF se poate? Dacă UTA va avea câştig de cauză la TAS, nu este exclusă nici varianta anulării sezonului – fără să se mai joace nimic, caz în care nu ar mai promova nimeni! Variantă de asemenea dusă în discuţie de Burleanu, imediat după “votul democratic” din 13 mai, probabil pentru a o linişti pe UTA, în demersul ei de atac la TAS.

Rivalele “Bătrânei Doamne” prind curaj

Vă reamintim că în urma deciziei de a finaliza lupta la promovare cu un play-off cu înjumătăţire de puncte, UTA a pierdut avansul de 11, 12 sau 13 “lungimi” faţă de urmăritoare, luat după 24 de etape şi acum mai are doar cinci puncte în faţa locurilor doi şi trei, CS Mioveni şi Turris şi şase puncte peste Campionii FC Argeş, Petrolul şi Rapid. În concluzie, în cazul în care FRF – obligată de TAS – ar reveni şi ar decide să se joace play-off tur-retur, cu punctele intacte, variantă de altfel solicitată de Rapid şi Petrolul, urmăritoarele UTA-ei vor avea la dispoziție nu cinci, ci zece partide pentru a recupera terenul pierdut în rundele din sezonul regulat. Dar de la -11, -12 sau -13 faţă de liderul UTA! Se anunţă, aşadar, zile fierbinţi în Liga a II-a, acolo unde “Bătrâna Doamnă” joacă singură împotriva tuturor şi are de luptat, iată, pe două fronturi, pentru a reveni după o pauză de 12 ani în elita fotbalului românesc!

Facebook Comments