UTA „îngheață” în Superliga: înfrângere și cu Chindia, după un meci cu probleme de arbitraj!

by Sorin Haut

UTA le face zile tot mai grele suporterilor, iar seria negativă este interminabilă. Chindia a câștigat astăzi în fața echipei arădene pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, scor 2-1, în primul meci al etapei a 24-a. Arădenii au ajuns la 14 meciuri consecutive fără victorie în campionat și nu au mai câștigat în Superliga din septembrie! Aflate în luptă directă pentru menținerea în prima ligă, cele două echipe au oferit un meci destul de bun, animat și bogat în faze de poartă. Prima șansă a avut-o UTA, în minutul 8: Postolachi a ajuns singur cu portarul Căbuz și în loc să șuteze a pasat aiurea lui Milosevic, care nu a ajuns la minge și nu a putut trimite în poarta goală. Câteva momente mai târziu, Chindia a deschis scorul. Neguț i-a dat o pasă liftată lui Cooper, care l-a învins cu sânge rece pe Iacob. Atacantul târgoviștenilor a marcat din nou 15 minute mai târziu, însă reușita a fost anulată pentru o poziție de ofsaid, fază la limită și neverificată de VAR, în condițiile în care softul pentru ofsaid nu a funcționat. UTA a egalat în minutul 31, atunci când Postolachi a pătruns bine în flancul stâng, a pasat ideal în centrul careului, de unde Ubbink a șutat sec pe lângă Căbuz, 1-1. Și UTA avut un gol anulat, înainte de pauză: Milosevic marcase, dar reușita a fost anulată pentru un fault în atac văzut doar de Mladinovici.

UTA – gol valabil prin Milosevic, gazdele au mai avut o reușită anulată

La cinci minute de la reluare, UTA a avut o ocazie mare prin Paul Anton, mijlocașul roș-albilor șutând în bară din interiorul careului, după ce Postolachi a solicitat penalty la o fază la care a căzut totuși ușor după ce a fost jenat ușor de un adversar. Postolachi, foarte activ pe parcursul meciului, ar fi putut marca în minutul 54, când a trimis bine cu capul din apropierea porții, dar Căbuz a salvat golul cu un reflex fantastic. Iacob era să le facă un cadou târgoviștenilor, când a scăpat o minge în careu, iar Boldor a ratat cu poarta goală în față! Chindia a marcat până la urmă golul victoriei în minutul 81: Neguț a înscris din 7 metri, după ce același Iacob a respins în față șutul nu foarte puternic și plasat al lui Dulca. UTA pierde cu 2-1 și se afundă și mai mult în clasament, unde rămâne în continuare pe locul 15, retrogradabil, la trei puncte în spatele lui U Cluj, echipa de pe ultimul loc de baraj. Chindia a urcat pe 8, cu 28 de puncte. (foto: prosport)

Formații:

Chindia: Căbuz – Căpușă, Corinus (Orozco), Boldor, Ioniță – Neguț, M. Dulca, Vorobjovas, Popadiuc (Dumitrașcu) D. Popa (S. Buș), Cooper (C.Dinu).

UTA: Fl. Iacob – Benzar (Vukcevic), Erico, Benga, Hoxhallari – Anton (Cascini), Batha – R. Pop (Marrone), Ubbink, Postolachi (Barbosa) Milosevic (Keșeru).

Au arbitrat: H.Mladinovici – la centru, B.Gheorghe (ambii din București) și S.Slabu (Brașov) – asistenți.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate