UTA începe returul cu ambiția de a lega a treia victorie la rând, îi stă în cale campioana remizelor!

by Sorin Haut

UTA începe returul din Superligă de pe locul 10, unul nesperat acum ceva vreme. Arădenii nu au mai pierdut în campionat de aproape două luni, iar distanța până la pozițiile de play-off este de doar patru puncte! Cu o victorie luni, care ar fi a treia la rând după succesele cu FCU Craiova și Dinamo, echipa lui Rednic ar urca până pe locul 8, dar se anunță o misiune foarte grea în fața Oțelului Galați, nou promovata pregătită de Dorinel Munteanu numărându-se printre surprizele plăcute ale turului. Este campioana remizelor, 11 și are doar două înfrângeri, ambele acasă, cu FCSB și Farul, așa că echipa de la malul Dunării nu a cunoscut gustul eșecului pe terenuri străine, o performanță greu de imaginat la începutul sezonului! Luni, de la ora 20:30, „roș-albii” o va găzdui pe Municipalul din Sibiu pe Oțelul, iar Mircea Rednic a prefațat duelul cu formația pregătită de Dorinel Munteanu:

Convocați la loturi, Rareș Pop și Cristi Mihai au fost opriți pentru acest meci

„E cel mai greu meci al nostru, asta cred eu, depinde de noi cum ne vom face meciul. E o echipă incomodă, disciplinată tactic, așa cum era și antrenorul lor, fizic stau foarte bine, nu cedează niciodată, nu poți să zici că acasă joacă într-un fel și în deplasare în alt fel, au aceeași manieră de abordare. Ei sunt ca un Mercedes nemțesc condus de un român-neamț care a jucat în Germania atâta timp. Au fost la limită, multe meciuri în care meritau să câștige, dar nu au reușit să o facă. Nu vor veni pe vârfuri, își dau și ei seama că UTA e într-un moment bun, și am zis, totul depinde doar de noi, trebuie neapărat să fim concentrați din primul minut, pozitivi, să profităm de această perioadă bună. E foarte importantă această perioadă, vine și întreruperea pentru naționale, trebuie să îi fac să înțeleagă cât de important e meciul cu Oțelul, venim după două partide pe care am reușit să le câștigăm, ar fi păcat, plus că e meci acasă. De aia îmi doresc și ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci, nu va fi ușor.” Municipalul din Sibiu devine al doilea stadion care o găzduiește pe UTA pe durata lucrărilor de la Arena „Francisc Neuman”, după „Iuliu Bodola” din Oradea: „Am văzut că suporterii se mobilizează, se oferă soluții de deplasare, cred că vor fi la meci. Fac un apel, știu că nu le e ușor și financiar și cu deplasarea, e și început de săptămână, dar noi avem nevoie de ei. După cum văd, aici la stadion lumea se mișcă bine și am speranțe că ultimele două meciuri din decembrie le vom juca la Arad.”  La UTA, Abeid și Omondi sunt la loturile naționale din Mauritania, respectiv Kenya, iar Stanciu e om de bază la România U17. În schimb, Rareș Pop și Cristian Mihai, convocați și ei la loturile tricolore, au fost opriți pentru acest meci, Rednic intervenind la FRF pentru a se baza pe cei doi jucători eligibili pentru regula U21.

Rednic: „E cel mai greu meci al nostru!” vs. Munteanu: „Un adversar foarte bun” 

Dorinel Munteanu a anticipat și el întâlnirea de mâine seară, așteptându-se la un meci greu în fața unei UTA cu o poziție mai sus în clasament: „UTA este un adversar foarte bun din punctul meu de vedere, cu jucători valoroși, un lot echilibrat, chiar dacă în ultimul meci cu Dinamo au avut puțin noroc. Dar, asta este, noi mergem la Sibiu să ne jucăm șansa, suntem pregătiți din toate punctele de vedere. Am mai jucat contra echipelor care au fost în cea mai bună formă, am jucat și împotriva echipelor care au marcat cele mai multe goluri, dar nu mă sperie, dimpotrivă, sper ca băieții să fie foarte concentrați, să jucăm mult mai bine decât la Iași. Va fi un meci care pe care, sunt convins că va fi un meci și cu scântei, dar și dorința de puncte va fi foarte mare la ambele echipe.” La Oțelul, Panait și Neacșu sunt accidentați, iar Ariel Lopez este suspendat. În meciul tur, disputat la Galați, s-a terminat 1-1. Rareș Pop a deschis scorul atunci pentru UTA, iar celălalt Pop,  Alexandru, a egalat situația pe tabelă. Oțelul a primit și un penalty pentru un henț, dar Iacob a reușit să apere execuția lui Cisotti de la 11 metri. Meciul de luni, ora 20:30, dintre UTA și Oțelul, care închide prima etapă a returului din SuperLiga, a 16-a, va fi arbitrat la centru de bucureșteanul Radu Petrescu, ajutat de asistenții Radu Ghinguleac (București) și  Mihai Marinca (Bistrița). Arbitri VAR sunt Rareș Vidican (Satu Mare) și Doru Lucaciu (Cluj). Observatori sunt zălăuanul Ioan Onicaș și timișoreanul Florin Bătrânu.

A semnat și Alexandru David, este crescut la Academia Fiorentinei!

Între timp, UTA și Andrei Alexandru David au ajuns astăzi la un acord pentru un contract valabil pe următoarele două sezoane. Născut pe 26 ianuarie 2003 la Asiago, în Italia, mijlocașul de picior drept poate evolua atât partea în stângă a liniei de mijloc, cât și în spatele atacantului. David are dublă cetățenie, româno-italiană și a evoluat pentru naționalele de juniori ale României. Crescut de Academia celor de la Fiorentina, David a evoluat pentru Piacenza și Aglianese în Italia și este eligibil pentru regula U21 a Superligii.

Facebook Comments