UTA îl aniversează, astăzi, pe marele Lereter, lider al generaţiei ce elimina Feyenoord

by Sorin Haut

Unul din foştii mari fotbalişti ai UTA-ei, lider al echipei ce elimina Feyenoord, în 1970, împlineşte astăzi o frumoasă vârstă. UTA nu l-a uitat şi îi transmite cele mai bune gânduri şi urări lui Iosif Lereter, care trăieşte acum în Germania.

Astăzi, 23 iulie, Iosif Lereter, unul din marii lideri din istoria UTA-ei, împlinește 87 de ani. Primul fotbalist care a atins borna a 300 de meciuri pe prima scenă e dublu campion cu ”Bătrâna Doamnă”, care îi transmite acum cele mai bune gânduril! La mulți ani, Iosif Lereter! ”Bătrânul domn Loli”, cum îl alinta Ioan Chirilă, era în mijlocul bucuriei arădene de după ultimul fluier al meciului cu Feyenoord. Era 30 septembrie 1970, și UTA uimea întreaga lume„, este mesajul celor de la UTA.

Campionii şi eroii anilor ’70, propuşi drept Cetăţeni de Onoare

Altfel, Old Boys UTA propune autorităţilor locale – la 50 de ani de la ultimul titlu naţional al Bătrânei Doamne şi de la „a opta minune a lumii”, cum este privită şi acum eliminarea campioanei europene Feyenoord – ca fotbaliştii generațiilor ultimelor titluri naționale şi artizanii eliiminării lui Feyenoord să fie declaraţi, cu toţii, Cetăţeni de Onoare ai Aradului.

Preşedintele Old Boys UTA, Gyuri Vaczi, susţine că inițiativa a ajuns la Primărie, de unde se aşteaptă o decizie favorabilă până spre finalul lunii august, când, în mod tradițional, au loc „Zilele Aradului”. Iniţiativa fostelor glorii arădene este susţinută şi de părintele proiectului UTA, Alexandru Meszar.

 

Facebook Comments