UTA îi bate cu șansă pe oltenii lui Mititelu și revine pe loc de play-off

by Sorin Haut

UTA a revenit la victorie în Liga 1, după ce a trecut la limită de FCU Craiova, scor 1-0, cu un gol norocos reușit de Roger în primul sfert de oră.  La primul meci cu Flavius Stoican pe bancă, FCU Craiova a început mai bine meciul de la Arad cu UTA și a avut prima ocazie de gol chiar în primul minut al partidei prin Asamoah, al cărui șut a fost blocat de Benga. Oltenii au continuat să atace și au mai avut o șansă importantă, șutul lui Ondaan din interiorul careului fiind scos cu greu de Iacob. Prima fază a arădenilor a adus și unicul gol, în urma unei faze caraghioase. Era minutul 13, atunci când Negru a încercat să respingă mingea la o acțiune a lui Roger, însă a degajat chiar în acesta, ricoșeu imparabil pentru portarul Mogoșanu, ieșit neinspirat din poartă. Oaspeții puteau egala la ultima fază a primei reprize, dar Claudiu Bălan nu a putut împinge mingea în poartă din câțiva metri.

Roger a decis meciul după o fază caraghioasă 

Debutul reprizei a doua i-a avut drept protagoniști pe ultrașii utiști, cu fumigene și torțe aprinse timp de mai bine de cinci minute, spectacol pirotehnic pregătit în memoria lui Francisc Neuman, fondatorului clubului fiindu-i dedicat și un banner. FCU Craiova a primit o nouă lovitură după ce și-a pierdut căpitanul, Dragoș Albu, eliminat de arbitrul Cătălin Popa pentru o simulare în careu în minutul 62, fază la care oltenii au cerut penalty. Cu om în minus, oltenii nu s-au mai apropiat periculos de poarta lui Iacob. UTA s-a mulțumit să păstreze avantajul minim și abia pe final Antal a ratat ocazia de a închide definitiv conturile. Victorie importantă pentru arădeni, care fără să joace mare lucru se impun cu 1-0 și revin în zona play-off, pe locul 5, cu 20 de puncte.

Formații:

UTA: Iacob – Vukcevic, Benga, Medjumorec, Shlyakov (Baravykas) – Hora (Passaglia), Vorobjovas, Ubbink, Roger – Miculescu (Mercioiu) – Dangubic (Antal).

FCU Craiova: Mogoșanu – Negru, Kovacic, Huyghebert, Bușu – Albu, Asamoah (Blidar)– Baeten (Raicea), Ondaan, Van Durmen (Sidibe) – Bălan (Marquet).

Facebook Comments