UTA, ghinionistă și furată în Bănie! Dacă nu ar fi fost play-out, ar fi retrogradat în Liga a II-a…

by Sorin Haut

UTA încheie sezonul regulat al Superligii cu o înfrângere, nemeritată după aspectul jocului și după un nou meci în care a fost dezavantajată de arbitri, dar până la urmă rămâne rezultatul final. CS Universitatea s-a impus cu 2-1, după 0-1 la pauză, rezultat cu care arădenii ar fi retrogradat în Liga a II-a dacă nu ar fi fost play-out! Încurajată în Bănie de o galerie formată din aproximativ 100 de suporteri, UTA a solicitat penalty în minutul 18, mingea trimisă de Postolachi spre poartă fiind jucată cu mâna de Screciu. UTA a făcut însă o primă repriză bună și a venit minutul 38, atunci când Roger a executat foarte bine un corner de pe stânga, iar Batha i-a luat fața lui Ndong, în fața careului mic și cu capul a trimis mingea în plasă: 0-1! Neagoe a schimbat ofensiv la pauză, aruncându-l în luptă și pe Koljic, alături de Markovic și Ivan. La șapte minute după pauză a venit egalarea: Markovic a tras de la vreo 18 metri, Erico a deviat cu capul, mingea ducându-se direct în plasa porții lui Kucher, 1-1. UTA nu a acuzat șocul și a continuat să joace curajos, iar nou intratul Otele a profitat de o greșeală a lui Zajkov, a scăpat singur cu portarul, dar a tras incredibil alături, moment psihologic al meciului. Apoi s-a jucat pe contre, Crețu a ratat de puțin ținta, după care, la cealaltă poartă, Postolachi a trimis cu capul, din fața careului mic, direct în brațele portarului.

Apărarea nu a rezistat în repriza a doua, penalty clar neacordat în prelungiri!

S-a făcut 2-1 în minutul 64, când Crețu a pasat filtrant excelent pentru Koljic, care rămas singur cu Kucher nu l-a iertat pe ucrainean, 2-1. Otele și Ivan au ratat două ocazii mari, iar UTA a fost foarte aproape de egalare în minutul 86, când după un corner executat de Anton, Otele a trimis mingea cu capul în bara transversală, iar apoi Rivaldinho a salvat de pe linie! Totuși, în prelungiri, UTA-ei i s-a refuzat un penalty evident, după un fault al portarului Popescu asupra lui Pășcălău. Deși faza a fost analizată în camera VAR, nu s-a dat nimic și s-a terminat 2-1. UTA poate invoca ghinionul, atât la autogolul lui Erico, dar și la bara lui Otele, dar din nou și greșelile de arbitraj, această lovitură de la 11 metri refuzată în final de Cătălin Popa și Rareș Vidican, aflat în camera VAR. UTA termină sezonul regulat pe locul 15, direct retrogradabil, cu 27 de puncte și așteaptă să își vadă programul din play-out, unde își va juca menținerea în prima ligă.

Formații:

Universitatea Craiova: L. Popescu – Vătăjelu, Zajkov, R. Silva (Crețu), Ndong – Mateiu, Screciu – Işfan (George), Baiaram (Kolic), A. Ivan – Markovic (Rivaldinho).

UTA: Kucher – Abeid, Erico, Benga, Roger – Batha, Cascini (Anton) Postolachi, Barbosa (Stahl), R. Pop (Pășcălău) Milosevic (Otele).

Au arbitrat: C. Popa (Piteşti) – la centru, B. Gheorghe (Bucureşti) și R. Bîrdeş (Piteşti) – asistenți.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate