UTA a fost motivată de alpinistul arădean Zsolt Török

by Sorin Haut

La invitația conducerii clubului, marele campion Zsolt Török a intrat astăzi în vestiarul UTA-ei, cu dorința răspicată de a motiva lotul roș-alb, pornind de la toată experiența acumulată în obținerea unor performanțe unice. Alpinistul arădean reprezintă exemplul perfect prin care omul se poate ridica – la propriu și la figurat – sus de tot, după ce trece prin cele mai grele încercări și tocmai această experiență s-a dorit să fie transmisă echipei.

”Am considerat că prezența domnului Zsolt Török, liderul alpinismului românesc, omul care își depășește toate limitele, arădean de-al nostru, ar putea reprezenta un moment foarte important pentru tinerii noștri băieți în procesul de construcție mentală. Trebuie să înțeleagă și ei și, în general, sportivii tineri că pentru a atinge performanțele dorite trebuie să ieși din sfera ta de confort. Aflându-ne în fața unui meci foarte important, duminică, cred că este cel mai potrivit moment pentru această întâlnire. Îi mulțumim pentru prezență, sper să aibă efectul scontat”, a precizat Codru Grădinariu, directorul general al UTA-ei.

”Este prima dată când vin la echipa UTA și vreau să subliniez că am venit la echipa noastră, a arădenilor. Eu am reușit să mă ridic într-un sport practicat pe munți, deși Aradul este un oraș de câmpie. Am o carieră în alpinism de peste 30 de ani și, dacă reușitele mele contează din punct de vedere motivațional pentru băieți, mă bucur că am avut ocazia să le împărtășesc cu ei. Există foarte multe căi în viață, dar rețeta este aceeași: este vorba de mentalitate, de automotivație, de atitudine, de ce vrem să facem. Eu am vrut să fiu întotdeauna cel mai bun. Dacă nu îți spui chestia asta, nu vei fi în vârf niciodată”, a punctat Zsolt Török, al cărui discurs, cu o paralelă excelentă între alpinism și fotbal, s-a axat asupra voinței și încrederii.

Pentru imaginea completă a marelui campion, care a cucerit vârfuri de mii de metri din toată lumea – din Everest și Himalaya până în Anzii Cordilieri sau Alpii Austrieci, vă invităm să îi vizitați site-ul, la adresa www.torok.ro. (sursă uta-arad.ro)

Facebook Comments