UTA face tripla şi arădenii se pregătesc să invadeze Timişoara!

by Sorin Haut
Please follow and like us:

UTA are scor preferat în acest start excelent de campionat din Liga a II-a. A fost 3-0 şi astăzi, cu nou promovata Csikszereda Miercurea Ciuc, într-o atmosferă ca-n vremurile bune, cu 3.000 de spectatori ce au umplut  tribunele de pe „Motorul”. Jocul nu a convins pe toată durata partidei, dar la fel cum ne-a obişnuit, UTA a fost matură, pragmatică şi a ştiut să profite de momentele slabe, ce-i drept puţine, ale unei arţăgoase adversare. „Roş-albii” au avut un prim sfert de oră ezitant, dar apoi au dominat, fără însă să îşi creeze mari ocazii. Ciucanii au stat bine în teren şi au reuşit, prin determinare şi mobilitate, să dejoace majoritatea fazelor de atac arădene. Nu a fost cazul în minutul 33, când s-a consemnat cea mai controversată fază a jocului, cu Tomozei căzând în careu la un contact cu portarul advers, centralul din Câmpina acordând simulare şi galben pentru jucătorul UTA-ei.

Cea mai mare ocazie a gazdelor, din prima parte, a irosit-o Cipri Rus, scăpat singur, Ljuljanovic reuşind să respingă în corner şutul atacantului arădean. La pauză s-a intrat cu scor alb, 0-0 şi reduta lui Valentin Suciu încă rezista. Gyuszi Balint a ştiut însă să îşi monteze elevii la vestiare şi la nouă minute de la reluare avea să se deschidă scorul: Miculescu i-a deviat balonul pe spate lui Rus, care scăpat la limita ofsaidului, a trimis cu calm de la 14 metri, pe lângă portar. Acelaşi Rus a fost aproape de dublă în minutul 64, cu un şut din 20 de metri respins greu de portarul vizitatorilor, Miculescu ratând şi el de puţin ţinta un minut mai târziu. A urmat apoi o perioadă moartă, cu un joc echilibrat şi o Csikszereda ce a încercat să pună presiune la poarta lui Iacob, fără sorţi de izbândă.

La fel ca şi cu Petrolul, UTA a gestionat bine avantajul, iar pe final a lovit decisiv, de două ori. Buhăcianu a reuşit o nouă cursă superbă în minutul 87, aşezându-i pe tavă mingea lui Rus, care cu un şut plasat din careu, la colţul scurt, a închis conturile. S-a făcut până la urmă scor de forfait în prelungiri, când nou intratul Oroian a fost agăţat în careu de Gonzalez. La indicaţiile lui Balint, lovitura de la 11 metri a fost executată de Ursu, deşi Rus putea face hatrick-ul, iar Oroian insista şi el să execute. Mijlocaşul de bandă al „Bătrânei Doamne” a transformat precis de la puncul cu var şi a stabilit scorul final, 3-0. A treia victorie consecutivă cu acelaşi scor, din tot atâtea meciuri, dar tot după o replică solidă a adversarei, nou promovata având multe momente bune la Arad.

UTA e însă disciplinată tactic, organizată şi foarte determinată, atuuri suficiente pentru încă trei puncte. Urmează deplasarea de săptămâna viitoare, cu Ripensia şi suporterii arădeni au intonat deja cântecul preferat: „Cu toţii la Timişoara!”. UTA are punctaj maxim, la fel ca şi Buzăul, echipa lui Ilie Stan trecând chiar lider, la golaveraj, după 7-0, astăzi, cu Snagovul. E doar început de sezon şi lupta la promovare e încă la început. Dar UTA arată bine, iar toată suflarea roş-albă visează iar la Liga 1!

UTA: Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Stancu – Lorenzi, Hrezdac (60 Isac) – Miculescu, Rus, Bustea (53 Ursu) – Buhăcianu (90 Oroian).

Facebook Comments