UTA este gata pentru marele derby cu Rapid: „Suntem în creștere din toate punctele de vedere”

by Sorin Haut

Derby-ul Rapid – UTA naște orgolii mari de fiecare dată, iar în acest an se anunță un duel și mai înverșunat între cele două rivale din Superligă. Meciul din turul campionatului se dispută sâmbătă, ora 21:30, pe noul Giulești, iar antrenorul Ilie Poenaru a prefațat astăzi, în conferință de presă, confruntarea cu vișiniii lui Adi Mutu, contând pentru etapa a șasea: Un meci important, cu o conotație aparte, știm foarte bine rivalitatea cu Rapidul și băieții au înțeles ce înseamnă un asemenea meci pentru UTA. Ne dorim foarte mult, avem motivație și încredere, iar moralul este la cote înalte după cele două rezultate pozitive cu Sepsi și Universitatea Cluj. Suntem în creștere din toate punctele de vedere, atât tehnico-tactic cât și fizic, dar și ca atitudine, iar toate astea ne dau dreptul să sperăm la un rezultat pozitiv în Giulești, punct sau chiar puncte! Se joacă la oră de Champions League, atmosfera va fi cu siguranță foarte frumoasă, un stadion plin, vom avea și noi mulți suporteri, deci sunt premise pentru un spectacol fotbalistic. Întâlnim o echipă bună, cu jucători ce îmbină experiența cu valoarea, atât ca și grup cât și individual, avem și noi un lot echilibrat, însă e nevoie de acel tupeu pentru a ne putea pune amprenta pe joc și a încerca să câștigăm. Va depinde foarte mult de cât de bine vom gestiona momentele importante, situațiile de unu la unu, care fac diferența la acest nivel, cine va fi mai concentrat și atent va avea câștig de cauză.

Nu îi afectează presiunea pusă de fanii giuleșteni: Suntem obișnuiți cu așa ceva!

Antrenorul UTA-ei a vorbit și despre atmosfera și presiunea pe care o pun suporterii rapidiști la meciurile de acasă, însă UTA are avantajul de a juca toate meciurile de pe teren propriu într-o atmosferă asemănătoare, cu presiune la fel de mare: Va fi, într-adevăr, presiune mare pe stadion, au o galerie care îi susțin permanent și necondiționat, fac o atmosferă aparte, dar și noi suntem obișnuiți cu această presiune, pentru că avem suporteri la fel de mulți și dedicați. Rapidul vine după un eșec în fața Petrolului și sunt puțin răniți, pentru că deși nu o spun, cred că tacit se dorește acolo mai mult decât play-off-ul, cu siguranță vor face tot posibilul să câștige sâmbătă. Dar asta ne dorim și noi, de aceea trebuie să intrăm determinați și încrezători și să fim foarte atenți.UTA are tot lotul complet pentru dificilul meci de sâmbătă seara, dar ultimul sosit, Aly Abeid, nu intră în calcule, el mai având de recuperat fizic și tehnico-tactic alături de noii colegi. În schimb, revin sub comanda lui Poenaru trei jucători importanți, Batha și Dobrescu, suspendați cu U Cluj și Erico, refăcut după accidentare.

Despre festivalul de pe Francisc Neuman: Terenul va avea mult de suferit

Echipa va pleca spre București pe calea aerului, vineri, ora 18, pentru ca întoarcerea la Arad să fie făcută tot cu avionul, duminică, la prânz. Utiștii nu vor avea liber după derby-ul cu Rapid, asta pentru că urmează destul de repede un alt meci important, vineri, 26 august, cu FCU Craiova, la Arad. Să mai spunem că Poenaru a comentat și pe marginea subiectului acestor zile de la Arad și anume, festivalul de muzică de pe stadionul Francisc Neuman: Nu ne convine, e clar că terenul nostru va suferi foarte mult de pe urma acestui eveniment, dar ce mai putem zice, Dumnezeu cu mila…Nu avem ce face, pe de o parte este îmbucurător pentru oamenii din Arad dornici să asiste la aceste concerte, dar pe de altă parte, dacă privim strict profesional, pe noi ne afectează mult. Și așa terenul nu arată cum trebuia să arate, dar nu vreau să comentez mai mult, căci nu vreau să deranjez, a mai spus antrenorul UTA-ei. (foto: UTA Arad, facebook)

Facebook Comments