UTA este favorită în fieful ultimei clasate, dar Balint avertizează: “Totul va fi pe muchie de cuţit!”

by Sorin Haut

UTA are şansa de a reveni, în sfârşit, pe loc de play-off în Liga 1. “Roş-albii” pot profita de faptul că Rapidul s-a încurcat la Dinamo, unde a reuşit aseară să obţină doar un punct şi cu o victorie, luni, ora 17:30 (direct Digi, Telekom şi Look) în deplasarea din etapa a 13-a, de la Academica Cliniceni, arădenii pot urca pe locul 6 în clasament. Rapid are 22 de puncte, Argeşul are 21 după victoria de ieri cu Voluntari, dar UTA ar face 23 cu un succes de altfel scontat în fieful “lanternei roşii”. Nu va fi însă un meci atât de accesibil cum arată el pe hârtie, ilfovenii jucând de acum fiecare meci ca pe o finală de supravieţuire. Cu doar trei puncte adunate în 12 etape, Ionuţ Chirilă are ingrata misiune de a revitaliza o formaţie ce la ora actuală pare condamnată la retrogradare. Mai mult, Chirilă îşi joacă şi postul în următoarele etape, când primarul din Clinceni i-a impus să obţină puncte.

Chirilă le pune gând rău „roş-albilor”, care pot urca pe loc de play-off

UTA a reuşit să rupă şirul meciurilor fără victorie cu acel 1-0 de runda trecută, în faţa celor de la FCU Craiova şi teoretic ar trebui să se impună pe stadionul lui Dinamo, acolo unde se joacă acest meci.  Veştile nu sunt tocmai bune din cadrul lotului arădean, atacantul croat Filip Dangubic accidentându-se la unul din ultimele antrenamente ale acestei săptămâni. Va lipsi şi Batha, în continuare suspendat după eliminarea de la Dinamo, dar Laszlo Balint are soluţii. După aproape trei săptămâni de la sosirea la UTA, cehul Tomas Wagner ar putea fi o variantă pentru atac, însă rămâne de văzut dacă se va apela la el măcar câteva minute.

Dangubic şi Batha, absenţele UTA-ei. Cehul Wagner poate debuta!

“Trebuie să avem o exprimare colectivă foarte bună pentru a ne întoarce cu toate punctele din această deplasare, pe care, din câte am văzut, multă lume o încadrează în categoria meciurilor ușoare. Nu, cu siguranță nu ne va aștepta un meci ușor, totul va fi pe muchie de cuțit și trebuie să fim foarte hotărăți și determinați în fiecare duel, pentru fiecare metru de teren”, a prefaţat antrenorul UTA-ei disputa de mâine, cu Academica. Delegația „roș-albilor” va zbura duminică seara spre capitală pentru jocul cu Clinceniul şi speră să se întoarcă de la Bucureşti de pe loc de play-off.

Facebook Comments