UTA este față în față cu istoria! O șansă mare și rară în Cupa României, ce nu trebuie ratată

by Sorin Haut

După 28 de ani, UTA joacă din nou în sferturile Cupei României într-un meci care poate reprezenta cea mai mare performanță din istoria recentă a clubului. În sezonul 1994/1995, încheiat cu retrogradarea din prima ligă, roș-albii ajungeau tot în sferturile Cupei, unde erau eliminați de echipa ce avea să câștige acea ediție, Petrolul Ploiești. UTA nu a mai trecut de faza sferturilor de finală din competiția KO tocmai din ediția 1965/1966, când avea să ajungă până în finală, pierdută cu 4-0 în fața Stelei. Așadar, după aproape șase decenii, UTA poate rescrie istoria în tentativa de a mai salva sezonul foarte slab făcut în campionat, unde se chinuie să evite retrogradarea. O victorie mâine seară ar însemna un imbold moral extraordinar și în vederea luptei dure din play-out, dar i-ar face pe încercații suporteri arădeni să viseze și frumos, la marele trofeu. Mai ales că șansa de a juca finala e foarte mare, iar cu un astfel de traseu atât de accesibil spre ultimul act te mai poți întâlni poate după alți zeci de ani. Practic, UTA se poate califica în semifinale la ea acasă, pentru că meciul din sferturi cu FCU Craiova se joacă într-o singură manșă marți, ora 19, pentru ca apoi, dacă accede în penultimul act, să joace în deplasare (tot într-o singură manșă) cu învingătoarea duelului dintre FC Hermannstadt și Universitatea Cluj.

Se califică UTA după 57 de ani în semifinale?! FCU Craiova visează și ea la trofeu

Așadar, o șansă mare și rară pe care utiștii nu au voie să o rateze. Adversara din sferturi este însă periculoasă, FCU Craiova fiind una din candidate la câștigarea play-out-ului. Învinsă acasă de Petrolul, trupa lui Mititelu își joacă poate ultima șansă de a mai prinde Europa, dar în infernul de pe Arena Francisc Neuman îi va fi foarte greu să răzbată. UTA are moral bun după victoria convingătoare cu Universitatea Cluj și anunță că va da totul pentru a scrie din nou istorie la Arad, Laszlo Balint declarând nu o dată că această competiție este și un obiectiv personal. Utiștii au depus mult efort și au consumat energie pe măsură în duelul de sâmbătă, astfel că e posibil să asistăm la câteva modificări în formula de start, cu jucători care să vină cu acel plus de prospețime de pe bancă. Deși sunt unii utiști ce resimt mai mult decât alții o stare accentuată de oboseală, precum Rareș Pop, solicitat și la naționala U19 în ultima perioadă, nu au apărut probleme medicale suplimentare față de meciul de sâmbătă. Laszlo Balint a prefațat astăzi duelul cu oltenii lui Napoli și anunță că UTA va aborda cu o motivație mare șansa de a scrie istorie în Cupa României:

Laszlo Balint : Suntem foarte motivați să obținem această calificare!

O competiție aparte, sperăm să facem pasul mai departe, mai ales că jucăm în fața propriilor suporteri, iar printr-o eventuală calificare am reuși o performanță în această competiție. Momentul nu este grozav pentru noi, având în vedere clasarea din campionat, dar tratăm cu maximă seriozitate meciul de mâine, am înțeles că și stadionul va fi plin în ciuda vremii care nu se anunța deloc plăcută. Vreau să mulțumesc încă o dată suporterilor pentru sprijin și încredere, alături de ei am reușit să câștigam sâmbătă trei puncte foarte importante în play-out și tot împreună sperăm ca marți seară să putem să ne bucurăm de calificare. Abordăm cu maximă încredere și foarte motivați meciul. Trebuie să avem un tonus mental bun, o atitudine corespunzătoare și motivație la cel mai înalt nivel, pentru că este un meci important atât pentru noi, echipă și staff, dar și pentru club și suporteri. Nu mă las păcălit de ultimele prestații ale celor de la FCU Craiova, sunt o echipă foarte bună, știu să se mobilizeze în momentul când joacă meciuri cu miză importantă, pe de altă parte au jucători cu calitate și cotă, capabili oricând să facă diferența, precum Bauza sau Bahassa, dar mai sunt și alții. Este clar că înfruntăm o echipă care la nivel de tehnicitate este peste nivelul play-out-ului cel puțin, dar avem și noi atuurile noastre și mă repet, suntem foarte motivați să obținem această calificare!

Foto: UTA Arad, facebook

Facebook Comments